Élet-Stílus

Beperelte a börtönt egy amerikai fogvatartott, mert elkobozták a pornómagazinjait

Mark Makela / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mark Makela / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Bíróságra viszi sérelmét egy 57 éves michigani fogvatartott, akinek szexlapokat küldött születésnapjára egy barátja a börtönbe, csakhogy a magazinokat az őrök elkobozták.

Sohasem kapta meg születésnapi ajándékát az 57 éves John Alexander, aki egy michigani börtönben tölti életfogytig tartó börtönbüntetését, amit azért kapott, mert egy közúti ellenőrzés során elmenekült a rendőrök elől – írja a Fox2.

Alexandernek a börtönlakókra specializálódott Foreplay (Előjáték) című erotikus lap néhány számát küldte be egy barátja, ám a börtönőrök a postaellenőrzés során az összeset elkobozták. Alexander szerint az eljárás ellentétes az amerikai alkotmány első kiegészítésével, mely garantálja a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.

Todd Perkins ügyvéd, aki nem érintett az ügyben azt mondja, a felperes mellett szól, hogy a Foreplay nem egy kőkemény pornómagazin, sokkal inkább hasonlít a Playboyra. Hozzáteszi: több fogvatartott nyert már pert a büntetésvégrehajtás ellen az Egyesült Államokban. Igaz, konkrétan pornó miatt eddig egyetlen hasonló ügy zajlott, akkor a bíróság elutasította a felperes keresetét.

Alexander a többi fogvatartott közül igyekszik maga mellé pertársakat verbuválni, hogy az ügy ne csak az ő magazinjairól, hanem a börtönszabályokról szóljon. Az 57 éves férfi hat börtönőrt perelt be, mindegyiküktől tízezer dollár kártérítést, vagyis összesen hatvanezer dollárt (kb. 21 millió forintot) követel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik