Élet-Stílus

Rúdtáncos csontváz miatt tört ki a botrány egy utahi kisvárosban

Fox 32 Chicago / YouTube
Fox 32 Chicago / YouTube
Viccesnek szánt halloweeni dekorációt helyezett ki egy férfi a utahi, Grantsville-ben. Vannak azonban, akik nem vevők a humorára, közöttük a városvezetés sem.

Egy csontváz rúdtáncol, másik három pedig székekben ülve figyel és játékpénzt lobogtat. Ezt a halloweeni dekorációt helyezte ki az otthonához közeli stoptáblához egy Christopher Fujishin nevű férfi az utahi Grantsville-ben. Bár a többségnek tetszik, vannak, akiket mélységesen felháborít – írja egy helyi hírportál.

Fujishin először csak azzal szembesült, hogy egyik szomszédja, folyton leszedi az rúdtáncos csontvázat, később a városvezetés egy Facebook-bejegyzésben szólította fel, hogy távolítsa el a dekorációt, mert az helyi jogszabályokat sért. A bejegyzés alatt akkora vita kerekedett, hogy a város később törölte a posztot. Többen gondolják, hogy a rúdtáncos csontváz túl illetlen, mások szerint meg egyszerűen vicces, nem kellene betiltani.

Fujishin mindenesetre magánterültre helyezte az installációt, majd fénnyel és zenelejátszóval is felszerelte. A helyiek közül néhányan azzal fejezik ki a szimpátiájukat, hogy saját eszközeikkel gazdagítják a dekorációt.

Európában is okozott botrányt halloweeni dekoráció: egy cseh pap szétrúgdosta a gyerekek töklámpásait, mert azok szerinte a gonoszság szimbólumai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik