Élet-Stílus

Megszólalt az IKEA-ügyfélszolgálatos, aki „telefonáló faszként” hivatkozott egy vásárlóra

Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas / AFP
Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas / AFP
Már nem dolgozik az IKEA-ban.

Egy evőeszköztartót vitt vissza az egyik vásárló a budapesti, Örs vezér téri IKEA-ba. Mivel az ügyfélszolgálaton sokat kellett várni, a férfi felvett egy telefonhívást, de amikor sorra került, türelmet kért a hívótól, amíg az áruház munkatársával megbeszélte, hogy mit szeretne, és hogyan kéri a visszatérítést.

Az ügyintézőt bosszanthatta, hogy a férfi telefonnal a kezében lépett a pulthoz, a reklamáló ugyanis otthon vette észre, hogy a visszáru-bizonylaton a vevő neve helyett a TELEFONÁLÓ FASZ megnevezés szerepelt.

A Balázsék című rádióműsorban szólalt meg a dolgozó, Dominik, aki azóta már nincs az IKEA kötelékében. Szerinte nem váratlanul került sorra az illető, ahogyan az a sajtóban szerepelt, hanem normál sorban állást követően.

Nyilvánvalóan sok volt, nem így kellett volna reagálnom. Én azért annyit elvárok egy embertől, hogy legalább köszönjön, ne csak így ledobja a 395 forintos evőeszköztartóját a pultomra a blokkjával együtt, és akkor találjam ki, hogy mit szeretne. Legalább valaki odaböki, hogy visszavét, de még annyi se volt. Le tudtam utána vele kommunikálni, hogy bankkártyára vagy levásárló-kártyára kéri a visszatérítést.

„Két hete folyamatosan nyomtam, aztán kicsit elszakadt a cérna. Nyilván nem így kellett volna reagálni” – részletezte.

Szerinte nagyon korrekt volt vele a cég:

Mivel ekkora hírverést keltett az egész, egy ekkora multicég nem tudta megtenni, hogy engem megtartson. Nagyon köszönök nekik mindent, nagyon korrektek voltak velem, nagyon szerettem ott dolgozni, 1 éve voltam ott.

A férfi szerint „lehetséges”, ha nem robban ekkorát az ügy, még mindig volna állása:

Megpróbáltak megtenni mindent, minden tiszteletem az övék, de nem tudtak megtartani sajnos. (…) Én a saját véleményemet írtam a papírra, de ettől függetlenül nem nyilvánulhat meg így egy ügyfélszolgálatos munkatárs.

 

Kapcsolódó
„Telefonáló fasz” – írták egy reklamáló vásárló blokkjára az IKEA-ban
A történtek után egy kétfős ebédmeghívást ajánlott fel a vásárlónak az áruház az éttermében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik