Élet-Stílus

Elsőbbségi beszállást kapnak az ablak mellett ülő utasok egy amerikai légitársaságnál

A United Airlines várakozásai szerint így két perccel rövidebb lehet a beszállási idő.

Felszállás előtt sokszor fennakadást okoz a repülőgépeken, amikor az ablak mellett ülő utasok megpróbálnak átvergődni a soruk középső, illetve a folyosó melletti székén helyet foglaló társaikon, ráadásul így percekkel megnőhet a beszállási idő is.

A United Airlines most változtatott a folyamaton, a jövőben előre engedik azokat az utasokat, akiknek az ablak mellé szól a jegyük – írja az ABC.

A légitársaság közölte, hogy október 26-tól vezeti be ezt a rendet, hogy felgyorsítsák a beszállási időt.

Az utasok a WILMA névre keresztelt beszállási sorrendet követik majd. Először az ablakok mellett ülő utasokat engedik fel a turistaosztályra, majd azokat, akik a vészkijárat mellett ülnek, őket követik a középen helyet foglalók, csak ezek után szállhatnak fel a folyosó mellett ülők.

A légitársaság már 2017-ben is próbálkozott ezzel a beszállási renddel, de aztán inkább változtattak, és inkább a gép végében ülőket engedték előre. A United Airlines szerint azonban 2019-re óta átlagosan két perccel hosszabb lett a beszállási folyamat a turistaosztályokon, szerintük az új renddel ennyi időt meg lehetne spórolni.

A légitársaság közlése szerint a fogyatékkal élők, a kísérő nélküli kiskorúak, az aktív szolgálatot teljesítő katonák vagy a 2 éves vagy annál fiatalabb gyermekkel érkező családok továbbra is elsőbbséget élveznek majd.

Az új szabályzat a belföldi járatokon és néhány nemzetközi járaton is érvényes lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik