Élet-Stílus

Vastag Csaba: Az alkoholfüggőség határán voltam, elvonóra is elmentem

TV2
TV2
Egy koncertje után azt mondta neki egy orvos, hogyha tovább folytatja aznap az ivást, „vége van”.

Péntek este debütál a Frizbi legújabb része, melyben Vastag Csaba lesz Hajdú Péter vendége. A műsorból a premier előtt a Blikk kapott meg egy részletet, melyben az énekes az alkoholproblémáiról mesélt a műsorvezetőnek.

Az alkoholfüggőség határán voltam. Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. Egy koncert után mondta nekem egy orvos, ha nem megyek haza, és folytatom aznap az ivást, végem van. 20 éves koromban úgy voltam vele, hogy maximum 30 éves koromig akarok élni, mert ezt az életvitelt nem lehet sokáig csinálni. Aztán 29 évesen ez a kép már nem volt ennyire vonzó

– magyarázta az X-Faktor győztese.

Kiderült, hogy Hajdú és Vastag annak idején együtt is ittak, utóbbi pedig bevallotta, hogy meg is próbált túltenni a műsorvezető alkoholfogyasztásán. Saját bevallása szerint az alkoholizálást egyfajta versenynek fogta fel, ha pedig valami nem sikerült az életében, akkor is az italban keresett vigaszt.

Az alkohol maga nem vonz, de a piálást sportként műveltem sok éven keresztül. Inkább a másnaposságot nem bírtam, és rájöttem, ha megiszom ezt-azt, jobban leszek. Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam. Mindig volt rá indok, mindig történt valami. Volt egy műsor, a Nagy Duett, ahol ötödikek lettünk. Én az utána következő három hétre nem is emlékszem… Pszichológushoz kellett járnom, mert ez a probléma a hétköznapjaim kárára ment. Én akartam lenni a leggyorsabb, én akartam a legtöbbet inni.

Az énekes hozzátette, bár már odafigyel magára, máig meghagyta magának a lehetőséget arra, hogy igyon.

Meg tudom számolni, hányszor ittam az elmúlt két évben. Nemrég a feleségem kérése volt, hogy rúgjak be. Szerintem kíváncsi volt, hogyan viselkedem akkor. Koncerten voltunk, sorra hozta nekem a hideg söröket. Huszonkettőnél hagytuk abba a számolást, és semmi bajom nem volt

– mondta.

Az énekes egyébként jelenleg a Nyerő Párosban versenyzik a feleségével, nemrég pedig Voksán Virágékkal keveredett szóváltásba, miután kijelentette, hogy szerinte utóbbiaknál inkább a lemezlovas férje a házvezető.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik