Élet-Stílus

Videóra vette, ahogy megmenti a kutyáját egy kengurutól, ami éppen vízbe akarta fojtani

Az ilyen helyzetekben jól tud jönni, ha az ember a brazil dzsúdzsucu mestere.

Kis híján tragédiába torkollott egy ausztrál férfi és a négylábú barátai folyóparti sétája, amikor az egyik állat eltűnt, a férfi pedig arra lett figyelmes, hogy egy kenguru a folyóban állva próbálja vízbe fojtani az elveszett kutyáját – írja a LADbible.

A Victoria állam Mildura városában, egészen pontosan a Murray folyóban történt esetet a hétköznapokban brazil dzsúdzsucut oktató Mick Moloney videóra is vette.

A felvételen az látható, ahogy a férfi megközelíti a kétméteres kengurut, majd elkezdi veréssel fenyegetni, és meg is támadja, amire a vadállat válaszul szintén keményít.

A konfrontálódó kenguru miatt a kamera itt kicsit el is veszti a fonalat, de a videó végén másodjára is megtapasztalhatjuk, milyen félelmetes lehet közvetlen közelről farkasszemet nézni egy éppen gyilkosságra készülő kenguruval.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mildura Martial Arts (@milduramartialarts) által megosztott bejegyzés

Kiszúrtam egy kengurut, ami a karjait a vízben tartotta, és gyakorlatilag csak bámult rám A következő dolog, amire emlékszem, hogy Hutchy levegő után kapkodva jött fel a víz alól, és közben ömlött ki a szájából a víz

– elevenítette fel a korábban rendőrként dolgozó Moloney a találkozás pillanatait. A férfi ezután megpróbálta elijeszteni az erszényest, de ettől az állat még csak meg sem rezzent. Ezért előkapta a telefonját, és megörökítette a pillanatot, amikor a vízbe gázolt, hogy visszaszerezze a kutyáját.

A videó azzal zárul, hogy Hutchy kisétál a partra, a férfi pedig úgy ijeszti el a rövid verekedés után a vadállatot, hogy lefröcsköli vízzel. A második videón már azt láthatjuk, hogy a parton együtt sétál Moloney és Hutchy.

Néhány karcolást szereztem. Az alkarom a nap nagy részében nagyon fájt. Kicsit megütöttem magam

– nyilatkozta Moloney a sérüléseiről.

Graeme Coulson, a Melbourne-i Egyetem kenguru-ökológusa így kommentálta a videót az NBC Newsnak: „Van egy nagyon erős ösztön a kengurukban, ami miatt vízbe menekülnek, ha ragadozók fenyegetik őket. (…) Egy nagy hím biztosan képes megfojtani egy kutyát, ha az a kutya odaúszik hozzá.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik