Élet-Stílus

„Mindig a cicám maradsz” – elpusztult Kiko, ByeAlex mentett macskája

Varga Jennifer
Varga Jennifer
Az énekes és az állatorvosok is mindent megtettek, amit lehetett, de a cicának nem sikerült legyőznie a betegségeit.

ByeAlex az elmúlt hetekben a TikTok-oldalán számolt be arról, hogy magához vett egy beteg kismacskát, akit Kikónak nevezett el. A cica állapotáról időre-időre tájékoztatta a követőit, a minap viszont a Facebook-oldalán árulta el, hogy az állat a sorozatos kezelések ellenére sem tudta folytatni a küzdelmet a betegségeivel szemben.

Sajnos Kiko egy pillanat alatt került vissza oxigénketrecbe újra, és végül elvesztette a küzdelmet a betegségeivel szemben. Az élet úgy hozta, hogy nem lehet már velünk. Ennek ellenére nagyon megszerettem, és ugyan kevés ideig viselhettem gondját, mégis a cicámnak tekintem őt. Sosem volt komoly a szándék bennem, hogy macskám legyen, de tőle megtanultam valamit: tisztelem ezeket az állatokat. Ez az apró kis macska akkora erőt és spirituszt árasztott magából, ami engem örökre inspirálni fog

– írta posztjában.

Az énekes hozzátette, ő és Kiko állattorvosai is mindent megtettek, amit lehetetett, a továbbiakban pedig azt javasolta a követőinek, hogy ne habozzanak, ha sérült állatot látnak az utcán, és bátran vegyék őket magukhoz – akkor is, ha éppen nem biztosak abban, belefér-e az életükbe az ápolásuk.

Az élet úgyis dobja a lehetőségeket és igenis lesznek, akik segítenek. De felelőségünk van az állatok felé! Csakis is mi tehetünk arról, hogy ennyi állat szenved odakint! Csakis az ember felelőtlen hozzáállása, lustasága, nemtörődömsége okozza ezeket a helyzeteket, amelyek vége igen sokszor ilyen végkifejlettet hoz, mint ami Kikóval is történt. Az elmúlt két hétben világosan láttam, hogy mennyi szeretet van az emberekben, amit ez a pici macska váltott ki belőlük. Megszámlálhatatlan komment, üzenet, email… jó volt ezt tapasztalni.

Mint írta, a macska olyan érzelmeket és energiákat hozott benne felszínre, amelyekről nem is tudta, hogy egyáltalán léteznek.

Az ember és a szeretett állat között van valami spirituális kötelék, amit nehéz megfogni, de végtelenül ösztönös azt megérezni. Ezt tapasztaltam magam is, pedig amúgy nem én vagyok az az ember, aki olvadozik az utcán, ha kutyákat vagy macskákat lát. Köszönöm Kiko, hogy segíthettem. Köszönöm, hogy engem választottál. Sokat tanultam tőled. Sosem feledlek; a kitartást fogod szimbolizálni az életemben. Mindig is a cicám maradsz

– zárta sorait.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik