Élet-Stílus

Bombariadó miatt fordult vissza egy utasszállító Panamába, de csak egy potenciális bűzbomba volt a gépen

Nicolas Economou / NurPhoto / AFP (illusztráció)
Nicolas Economou / NurPhoto / AFP (illusztráció)
Végül a rendőrségnek kellett tisztába tennie a helyzetet.

Egészen meghökkentő történetről számolt be a Guardian a panamai rendőrség X-bejegyzése alapján. A közép-amerikai ország állami légitársasága, a Copa Airlines még pénteken kényszerült visszafordítani egy Panamavárosból a floridai Tampába tartó menetrend szerinti járatot, miután a gépről bejelentést kaptak, hogy bombát találtak a fedélzeten. Hogy aztán kiderüljön: csak egy töltőanyag nélküli bűzbombát találtak a gépen.

A bombariadót követően a Boeing 737-800-as típusú gép helyi idő szerint reggel 11 körül szállt le az ország fővárosának nemzetközi repülőterén, ahol a légijárművet rögtön elkülönítették a többi repülőtől, és a járat 144 utasát is leszállították.

Aztán az ellenőrzéskor kiderült, hogy az egész felhajtás felesleges volt, mivel a bombának hitt tárgy csak egy felnőtt pelenka volt – amiről a rendőrség még egy képet is megosztott a téves riasztásról tájékoztató bejegyzés mellékleteként a korábban Twitternek nevezett közösségi oldalon.

A kedélyek lecsillapodása után pedig ismét útnak indult a repülő az utasokkal a fedélzetén, és bármilyen további fennakadás nélkül meg is érkezett az Egyesült Államokba – közölte a légitársaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik