Élet-Stílus

Videózgatott az influenszer, miközben súlyos allergiás reakciót váltott ki nála a mogyoró

Már belátta, hogy máshogy kellett volna cselekednie.

Shivaika Sewlal egy influenszer, aki egészen különös tartalmakat gyárt a TikTokra: 2020 óta olyan videókat posztol, amikben megmutatja, hogyan kezeli napi szinten az allergiáit.

A Dél-Afrikából, Fokvárosból származó 22 éves nő több mint 40 dologra allergiás, többi között az olajos magvakra, a tojásra, ezért fel akarja hívni a figyelmet a betegségére, tanácsokat ad.

Csak nem mindig dönt megfelelően.

Legutóbb ugyanis a súlyos allergiás reakcióját mutatta meg, ám nem alkalmazta az EpiPent (az életveszélyes eseteknél az izomba beadandó adrenalin injekciót), de még abban sem volt biztos, hogy kórházba kellene mennie.

A szeptember végén közzétett videóból kiderül: hiába alakult ki jelentős duzzanat a szeme körül, Sewlal, mivel ettől eltekintve „teljesen jól érezte magát”, először úgy gondolta, bevesz egy allergia elleni tablettát és elmegy aludni. Szerencsére végül elment a kórházba, ahol közölték, hogy már rég be kellett volna adnia magának az EpiPent.

Sewlal végül több injekciót és infúziót is kapott, és ijesztőnek nevezte a történteket. Nemcsak ő, a kommentelők is: közel húszezer hozzászólásban értetlenkedtek azon, hogy a nő miért nem ismerte fel a helyzet súlyosságát.

Sewlal az Insidernek elmondta: gyerekkora óta allergiás, gyakran alakulnak ki reakciói a különböző ételekre, de ezek nem mindig súlyosak. Ez esetben szerinte az történhetett, hogy hozzáért valamihez, ami mogyoróval érintkezett, majd megdörzsölte a szemét. Súlyos allergiásoknál már rendkívül kis mennyiségű mogyoróval való érintkezés is életveszélyes reakciókat válthat ki.

Sewlal azt mondja, szeretné, ha mások tanulnának a hibájából: „most már tudom, hogy azonnal használnom kell az EpiPent, amint elkezdődik az allergiás reakció”.

@shiv_sewlal I still don’t know what I touched that caused the reaction 😅 but after rubbing my eyes - I immediately started swelling up #allergicreactioncheck #peanutallergyawareness #epipencheck ♬ original sound - SHIV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik