Élet-Stílus

Azért büntették meg a diákot az iskolában, mert táncolt egy buliban

Ő volt a diákönkormányzat elnöke, és úgy volt, hoyg támogatja az iskola, hogy ösztöndíjjal vegyék fel egyetemre. Az igazgató döntése mindkettőt megakasztotta.

Egy 17 éves diákot azért büntettek meg az iskolájában, mert egy iskolán kívüli buliban táncolt. Kaylee Timonet a volt diákok partiján érezte jól magát, és bekerült abba a videóba, illetve látható azon a felvételen, amelyet a DJ készített, és rakott ki a közösségi oldalaira promóciós okokból.

Három nappal később a lányt felkereste az iskolája igazgatója, Jason St. Pierre, hogy tájékoztassa, többé nem ő a diákönkormányzat elnöke és a továbbiakban nem ajánlják őt főiskolai ösztöndíjra.

A luisianai Walker Középiskola igazgatója a helyettesével találkozott a lánnyal, és a döntésüket azzal magyarázták, hogy „nem az Úrnak megfelelő életet él”, megkérdőjelezték vallásosságát, és felhozták, rossz társaságba keveredett – állítja Timonet anyja. Kinyomtatták a Biblia egyes részleteit is igazuk alátámasztásául.

Végül most vasárnap tettek pontot az ügy végére azzal, hogy St. Pierre visszakozott döntésében. Azzal magyarázta, hogy az ügy mekkora nyilvánosságot kapott, és hogy azóta volt ideje jobban átgondolni a történteket. Elnézést kért a diáktól és családjától és bejelentette, hogy a fegyelmi intézkedéseit visszavonja.

A vallásosság megkérdőjelezéséről annyit közölt, hogy valóban szóba került közöttük a vallásosság, de azóta rájött, hogy neki semmi köze nincs ahhoz, hogy meghatározza, kinek milyen a vallási meggyőződése, legyen szó a diákjairól vagy bárki másról.

A lány anyja szerint ez „túl kevés, és túl kései” már.

A felvételi jelentkezés október 3-ával zárult le, így az ösztöndíjra való újbóli ajánlás tulajdonképpen már teljesen értelmét vesztette.

Az anya arról is beszélt a helyi WAFB-nak, hogy a z igazgató nem állít igazat, mikor azt mondja, hogy lánya hozta fel a buli utáni beszélgetéskor a vallásosságot.

Közben a tankerület közölte, az igazgató a szabadságolását kérte a tanév hátralevő részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik