Élet-Stílus

„Csak akkor tud nő nyerni egy női szépségversenyen, ha nem indul rajta férfi” – Balázsék kitárgyalták a transznemű Miss Portugáliát

RTL
RTL
Sebestyén Balázs elmondta, szerinte mitől nő egy nő.

A héten a 24.hu-n is beszámoltunk róla, hogy Hollandia után Portugáliában is transznemű nő nyerte a Miss Universe nemzeti címet, így a novemberi világversenynek már legalább két transznemű résztvevője lesz, Rikkie Valerie Kollé és Marina Machete Reis.

A Rádió 1 reggeli, Balázsék című műsorában Sebestyén Balázs és műsorvezetőtársai is elmondták véleményüket Machete Reis szépségkirálynővé koronázásával kapcsolatban. Először kifejtették, mennyire tetszik nekik Miss Portugália, majd Sebestyén kijelentette:

Annyi van, hogy ő férfi, gyerekek!

Ezen Rákóczi Feri hangosan fennakadt, majd azt mondta: „Azért így más, nem?” Később az olaszokat hozta fel példának, akik „megmondták, hogy ilyen nincs, a szépségkirálynő az nő”.

Figyelj, most nyert a holland, aki transzvesztita, nyert a portugál, aki transzvesztita, tehát ott lesznek majd november 18-án El Salvadorban a nemzetközi nagy Miss Universe-en, és abból egy csomó egyébként pasiként született… Erre azért lehet mondani, hogy eszement dolog. A nő nem attól nő, hogy én egy szóbeli kategóriát ráteszek, hanem attól nő, mert annak megvannak a biológiai és minden más entitásbeli fogalmai, hogy mitől nő a nő

– fejtette ki Sebestyén Balázs, amire Rákóczi úgy reagált:

Így van, és szépségkirályNŐ-választás, még egyszer mondom. Tehát nem szépségválasztás vagy szépségkirályválasztás, hanem nők között keresi a legszebbet.

Sebestyén ezután azt hozta fel, hogy „Portugáliában csak akkor tud nő nyerni egy női szépségversenyen, ha nem indul rajta férfi”.

Portugália legszebb nője egy férfi. Illetve egy ex-férfi, bocsánat, aki átoperáltatta magát.

Abban mindhárom műsorvezető egyetértett, hogy a politikai korrektség túltolása egy transznemű versenyzővel megnyeretni egy szépségversenyt. Rákóczi felvetette:

Miért nem csinálnak egy transz-szépségversenyt? Ez olyan, hogy a paralimpiát sem rendezik meg együtt az olimpiával, mert nem ugyanaz a kategória. És nem jobb vagy rosszabb, csak egész egyszerűen nem ugyanaz a kategória.

Sebestyén Balázs a továbbiakban visszatért annak fejtegetéséhez, hogy szerinte mitől nő egy nő.

Van egy kromoszómaszámod, tudod, hogy nem vagy nő. Attól, mert te annak mondod magad, nekem nem kell legalizálnom, hogy az vagy. Nem vagy nő! Elindulni egy női szépségversenyen… Te átoperáltattad magad, és te állítod magadról, hogy nő vagy, és én elfogadom, és mindenki olyan testben él, amilyenben akar. Ezzel nincs baj. De ha a biológiai törvényszerűséget vagy a kromoszómaszámot nézzük, te nem vagy nő. Ez ilyen egyszerű! Férfinak születtél. Ez egy nagy kiszúrás, ha rossz testbe születtél, értem. Tegyél meg mindent, hogy jól érezd magad. De attól még nem vagy az, amit állítasz magadról. Mert a nő nem egy állítás kérdése, hanem egy biológiai tényszerűség, ahogy a férfi is az.

Vadon János ezek után felvetette, hogy mivel már annyiszor szóba jött a műsorban a transzneműség, talán egy érintettet, egy transzneműt kéne megkérdezni és meghallgatni a témában. „Mert mi most az ő érzéseiket boncolgatjuk úgy, hogy mind a hárman hetero férfiak vagyunk” – mondta. Felvetésével a többiek is egyetértettek.

Júliusban a konkurens rádióadón Bochkor Gáborék a transznemű Miss Hollandia megválasztását tárgyalták ki:

Kapcsolódó
„Akkor a Mr. Olympiára is mehet egy kigyúrt nő?” – Bochkor Gábor kiakadt a transznemű Miss Hollandián
A világ „legtoleránsabb csávójának” tartja magát, de ez neki nem fér bele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik