Élet-Stílus

Felmondott a munkahelyén, majd sátorba költözött a kamaszfiával – milliókat spórolt

A New York-i nő közel 20 millió forintot spórolt új életformájuknak köszönhetően.

Egy amerikai anyuka úgy döntött, hogy felmond a munkahelyén, és a nomád életmódot választva egy sátorba költözik tizenéves fiával – döntését azóta sem bánta meg, és most egy faházzal tervezik a szintlépést.

A 41 éves Christine Blue és fia, a 14 éves Britton még 2021 nyarán mentek el egy kihívásként felfogott 90 napos kempingezésre, majd néhány héttel a vakáció után az édesanya rájött, mennyi pénzt spórolt ez idő alatt, és úgy döntött, új életformába vágnak gyermekével. A korábban Uber-sofőrként dolgozó Christine felmondott a munkahelyén és vett egy sátrat, amit először otthonuk hátsó kertjében vert fel – írja a Daily Mail.

New Yorkban Christine-nek havi 2500 dolláros (közel 1 millió forint) számlát kellett fizetnie lakbérre, vízre, villanyra, gázra és szemétszállításra, de a sátrazással jelentősen csökkentek költségeik. A harangsátort 1800 dollárért (körülbelül 650 ezer forint) vásárolták meg, illetve vettek egy napelemes áramfejlesztőt további 1500 dollárért (nagyjából 550 ezer forint). A sátorban van fatüzelésű tűzhely a főzéshez, kényelmes takarók, ágy, a napelemes generátornak köszönhetően pedig Christine tudja használni a laptopját és működtetni a horgoló vállalkozását.

Christine-nék havi költségei mindössze 340 dollárra (körülbelül 120 ezer forint) csökkentek, így két év alatt 48 000 dollárt (körülbelül 18 millió forint) sikerült megtakarítaniuk azzal, hogy felhagytak az otthoni kényelemmel, és az anyuka otthagyta a kilenctől ötig tartó munkáját.

A természet hangjai és a szabad levegő sokat segített az anyukának a mentális egészsége fenntartásában, még ha azt el is ismeri, hogy egy ilyen életforma rejt magában nehézségeket:

A legnagyobb nehézséget az időjárás jelentette számunkra – amikor kialudt a tűz, a sátor falai kihűltek, a hó felhalmozódott, és az éjszaka közepén fel kellett kelnem, hogy eltakarítsam a havat, nehogy a sátor összedőljön. Britton egy igazi katona volt; az éjszaka közepén ott volt, és segített nekem havat lapátolni. Mindig csapatmunkát végeztünk.

Christine hozzátette, hogy mindig is introvertált típus volt, ezért nem érzi magát magányosnak az erdőben; fia pedig édesapjával is gyakran találkozik, aki a szülei által a két életforma között is ingázik. Jelenleg egy kisebb faházat építenek, hogy ezzel tegyék véglegessé a szabadba költözésüket.

Kapcsolódó
„Amíg kevertem a rántást, felraktam még három téglát”
Józsa Fruzsina szívesen osztja meg a népi építészettel kapcsolatos gyakorlati tudását azokkal, akik minél kisebb ökológiai lábnyomot szeretnének hagyni maguk után. Ebben ugyanis igazi profinak számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik