Élet-Stílus

Milliókat költött élethű babákra – nem aratott vele osztatlan sikert a floridai anya

Barátai hátborzongatónak tartják a babákat.

Furcsa (és meglehetősen drága) hobbit talált magának egy floridai anya, de állítja, ez semmiben sem különbözik attól, mintha csak festményeket gyűjtene.

A háromgyermekes Kim eddig több mint 20 ezer dollárt (nagyjából 7,3 millió forint) költött a jelenleg 18 darabból álló babagyűjteményére, noha családja és barátai körében nem okoz osztatlan sikert az új hobbijával.

Kim szenvedélye 2020 decemberében kapott lángra, mikor lányai babát kértek a Mikulástól. Az irodavezetőként dolgozó nő azelőtt sosem hallott az újszülöttekre kísértetiesen hasonlító játékokról, de az interneten való böngészés közben rájuk bukkant, és onnantól kezdve nem volt megállás.

Az elejétől a végéig annyira magával ragadtak, hisz minden egyes újszülött egy-egy műalkotás.

idézi Kimtől a Daily Mail.

A babagyűjtő megjegyezte, hogy hobbija semmiben sem különbözik attól, mintha festményeket vagy szobrokat gyűjtene, melyeket mások az otthonukban berendezett állandó kiállítás jelleggel mutathatnak meg vendégeiknek.

Bár én nem állítom ki a babáimat ilyen módon, nagy örömömre szolgál, ha pózolhatok velük és fényképeket készíthetek róluk

– magyarázta Kim, kiegészítve azzal, hogy a babák a lányaival is közelebb hozzák őket egymáshoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kam’s Reborn Fam (@kamsrebornfam) által megosztott bejegyzés

Míg a lányok imádják az élettelen, kicsit horrorisztikusnak tűnő játékokat, és Kim anyja is csodálatosnak tartja őket, addig a babagyűjtő férje csak elnézően mosolyog; Kim testvérei pénzkidobásnak tartják, egyes barátai pedig kifejezetten hátborzongatónak találják az újszülött hasonmásokat. A nagyobb nyilvánosság felől vegyesek a reakciók – Kim szerint sok gonosz és ítélkező kommentet kap, de remek emberekkel is találkozott már a babáknak köszönhetően.

A floridai nő azonban nem talál kivetnivalót a hobbijában:

Nem ölelgetem a babáimat. Felöltöztetem őket különböző ruhákba és pózolok velük, hogy úgy nézzenek ki, mint egy igazi baba, de nem kezelem őket igazi babaként. Egy művészeti gyűjtemény részét képezik. Örülök nekik és kötődöm hozzájuk, de nem hiszem, hogy érzelmi kapcsolatom lenne velük.

Kapcsolódó
„Ha ez nem lenne, reggel már azon törném a fejemet, hogy mikor mehetek végre aludni”
Telefonkártyák, Kinder-figurák, gyufásdobozok, bélyegek – van, akinek mindez kacatnak tűnik. De csak amíg rá nem érez a gyűjtés ízére. Aztán már azon kapja magát, hogy tízezres nagyságrendben tárolja ezeket az otthonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik