Élet-Stílus

Beton.Hofi bement egy templomba, egy szerzetes posztolt is róla a Facebookon

Schumy Csaba
Schumy Csaba
Részletesen írt a találkozásról, majd fotót is mutatott a Bibliát tanulmányozó rapperről.

Beton.Hofi a minap ellátogatott a VIII. kerületi Jézus Szíve Jezsuita Templomba – mint kiderült, bár a kerületben nőtt fel, először járt itt, minderről a templom egyik szerzetese számolt be a Facebookon.

Itt nőtt fel a környéken, igazi nyóckeres. Sokan vannak így, mint Beton.Hofi, hogy ismerik ugyan a városnegyedet, nagyon is jól tudják, hogy hol van melyik templom, meg amúgy keresztények is, de a világ, amiben élnek, nem nagyon érintkezik az egyház valóságával. Istenével azonban mégis. Beton.Hofi másik neve: a Playbános. Dalaiban nagyon sok a biblikus, kimondottan keresztény, sőt egyházias áthallás.

Mint írta, a rapper azonnal lekapta a fejéről a sapkát, amint beléptek a templomba, és a padsorok között is otthonosan mozgott.

Amikor a szentélynél odaléptünk az állványhoz, amin a Szentírás ki volt nyitva, rögtön mondta, hogy ismeri Jónás történetét. Ő az a próféta, aki három napon át a bálna gyomrában volt, mert menekült Isten hívása elől. Ez a történet a kishittanosok egyik kedvence. És Schwarz Ádi is, a későbbi Beton.Hofi, volt elsőáldozó. Most meg a dalaival playbánoskodik. Durván jól csinálja. Jelenleg az egyik legismertebb a magyar könnyűzenében. A hiphop műfajban nem nagyon van most nála nagyobb. A szövegeiben mindig van valami prófétai. Kritika, de magaskultúra is. Persze mindig a rapp műfaji keretein belül, amit Ádi teljesen egyedien művel

– zárta gondolatait a szerzetes, aki fotót is posztolt a Bibliát olvasó rapperről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik