Élet-Stílus

Voksán Virág a szülés utáni depresszióról: Laci mindig úgy jött haza a munkából, hogy sírva talált a szobában

rtl
rtl
Hosszabb ideig benne ragadt ebben az állapotban.

Voksán Virág az RTL-nek mesélt őszintén arról, hogy szülés utáni depresszióval küzdött, jóval hosszabb ideig, mint az általában lenni szokott az anyáknál. Ezt már a Nyerő Páros című műsorban is megpendítette, ám egy videóban most hosszabban felidézte nehéz napjait.

A szülés utáni depresszió nálam úgy nyilvánult meg, hogy folyton sírtam. Állandóan magamat okoltam azért, hogy valamit nem jól csinálok a babával. Hogy azért sír, mert nem tudom, mit kéne tegyek, biztos nem vagyok jó anya – magamat vádoltam. 0-24-ben ez pörgött a fejemben. Laci mindig úgy jött haza a munkából, hogy sírva talált a szobában. Ez nekem nagyon rossz időszak volt az életemben.

Elmondása szerint nála a depresszió lefolyása nem 1-1,5 hónap volt, mint ahogy az újdonsült anyáknál lenni szokott. Benne ragadt egy negatív spirálban, már segítséget akartak kérni.

Engem senki nem készített fel arra, hogy egy gyermek mekkora felelősséggel jár. Hogy hirtelen egy olyan új érzést fogok tapasztalni, ami össze is zavarhat. Mindenki, mindig csak azt mondogatta, milyen szuper anyává válni, ez csak a jóról szól, az árnyoldalakról nem beszéltek. Örültem volna, ha van valaki az első gyerkőc előtt, aki leül velem, elmondja, hogy nagyon jó lesz, szuper az anyaság, nagyon fogod szeretni a gyerekeidet, de lesznek dolgok, amikkel meg kell küzdened.

Voksán elmondta, a dolog úgy oldódott meg, hogy elkezdett egyre több szeretetet kapni a gyerektől, és a pozitív érzések miatt maga mögött hagyta a depressziót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik