Élet-Stílus

Repülés közben szabadult ki két vidra az állatcsempészek poggyászából egy Tajvanra tartó gépen

Húsz teknős lapult még a poggyászban, ahonnan két vidrának sikerült kijutnia.

Állatok kóboroltak egy Thaiföldről Tajvanra tartó repülőjárat fedélzetén – írja az Insider a Bangkok Postra hivatkozva.

Két utasnak sikerült kijátszania a bangkoki Suvarnabhumi repülőtér biztonsági szolgálatát, 20 burmai csillagteknőst és két vidrát vittek fel a gépre egy poggyászban. A két vidrának sikerült kiszöknie, ami miatt több utas is frászt kapott, bár voltak, akik cukinak találták őket, ahogy az a Metro videójából is kiderül.

Többen viszont felálltak az ülésekre félelmükben, amikor látták, hogy az állatok a székek alatt kóborolnak.

Ez egy patkány? Szerintem nem patkány. Valószínűleg illegális állatkereskedelemről van szó

– mondta az egyik utas.

A beszámolók szerint először egy utas vett észre egy vidrát, amikor a mosdó felé sétált, később fedezték fel a másik állatot. A vidrákat légiutas-kísérők próbálták befogni, az egyik stewardess ujját meg is harapták, amikor megpróbálta elkapni az egyiket

Miután a gép leszállt, átnézték a poggyászt és ekkor találtak még húsz teknőst.

Az egyik utas elismerte, hogy ő vitte fel  a csomagot a repülőre, leszállás után azonban nem volt hajlandó átvenni a táskát. .A tajvani hatóságok azóta kihallgatták.

Kiderült, a nő egy férfivel közösen csempészte fel az állatokat a gépre, miután a poggyászok ellenérzésekor nem nyittatta ki a táskáját a repülőtér egyik munkatársa, holott az egyik kollégájának már akkor gyanús volt a csomag. Az eset után a hibázó alkalmazottat felfüggesztették.

Az Insider kereste a VietJet Air légitársaságot, a Suvarnabhumi repülőteret és a tajvani légiközlekedési hatóságot is, de eddig sehonnan nem kapott választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik