Élet-Stílus

Nem kapott Happy Mealt a sorba előtte beálló idegentől, válaszul fegyvert rántott egy vendég egy amerikai McDonald’s-ban

KAREN BLEIER / AFP (illusztráció)
KAREN BLEIER / AFP (illusztráció)
A pisztollyal fenyegetődző éhes férfinél az elutasítás mellett az áldozat beszólása csapta ki a biztosítékot.

Egy észak-dakotai férfi fegyvert fogott a McDonald’s egyik vásárlójára, miután az áldozat nem volt hajlandó Happy Meal menüt vásárolni neki, az erre vonatkozó kérdésre pedig azt felelte, hogy inkább „szerezzen magának munkát” – számolt be a rendőrség tájékoztatása alapján a New York Post.

A 33 éves George Demarrias a letartóztatási jegyzőkönyv szerint még szeptember 30-án lépett oda a gyorsétteremlánc egyik Észak-Dakota állam fővárosában, Bismarckban található egységébe betérő idegenhez az utcán, akit arra kért, hogy vegyen neki egy Big Mac szendvicset és egy Happy Meal menüt. A fizető vendég, a 43 éves Trent Guthmiller válaszul azt mondta Demarriasnak, hogy

„menjen, és szerezzen magának munkát”, majd beállt a sorba és megrendelte a saját ételét.

A feldühödött Demarrias ezután követte Guthmillert az étterembe, ahol a rövid anyázása és szitkozódása lezárásaként az övéből elővett egy pisztolyt, és az áldozat „tiszteletlensége” miatt a szemtanúkra fittyet hányva, a vendégek előtt megfenyegette a fegyverrel. Majd ezt követően angolosan távozott.

A jegyzőkönyv szerint az eseményeket több gyereknek is végig kellett nézni.

A rendőrség szinte azonnal reagált az étteremből érkező segélyhívásra, a közelben elfogott elkövetőtől pedig a fenyegetéshez használt 9 milliméteres pisztolya is előkerült. Méghozzá a babakocsiból, amiben az egyéves kislánya pihent.

Demarriast lőfegyverrel elkövetett fenyegetéssel vádolták meg, ami a bűnügyi hírekre specializálódott portál, a Smoking Gun szerint ebben az államban bűncselekménynek számít. A férfit a Burleigh megyei börtönben tartják fogva 10 ezer dolláros készpénzes óvadék ellenében, és az ügyét kezelő bíró azt is megtiltotta neki, hogy kapcsolatba lépjen az áldozattal.

George Demarrias partnerét, Elouise Flyingby-t, aki az étterem előtt várakozva vigyázott a gyerekre, amíg a férfi bement fenyegetőzni, szintén letartóztatták. Őt azzal vádolják, hogy félrevezette a hatóságokat, amikor hamis nevet adott meg nekik a rendőri intézkedés közben.

A 27 éves nő hétfőn bűnösnek vallotta magát, ezért 10 nap börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik