Élet-Stílus

Foglyul ejtette az úton az elektromos autója, végül csak egy rendőrbuszba hajtva tudott megállni egy sofőr Skóciában

Vachira Vachira / NurPhoto / AFP (illusztráció)
Vachira Vachira / NurPhoto / AFP (illusztráció)
Nem tudták máshogy lelassítani a fél éve forgalomba helyezett elektromos meghajtású városi terepjárót.

Egy munkából hazafelé tartó skót férfi, Brian Morrison vasárnap este úgy érezhette, hogy hirtelen a Féktelenül című film nem létező harmadik folytatásában találhatta magát.

Az 54 éves férfi a Guardian cikke szerint azt állítja, hogy az új elektromos autója menet közben meghibásodott, és bárhogy taposta a féket, nem akart 15 mérföld/órás – azaz 25 kilométer/órás – sebességnél lassabban haladni.

Ezért a rendőrséget kellett segítségül hívnia, hogy meg tudjon állni.

Morrison a Scottish Sunnak nyilatkozva az mondta, hogy a meghibásodott autót, az MG nevű kínai autógyártó egyik ZS EV típusú utcai terepjáróját – amivel munkából hazafelé, a Glasgow melletti Bishopbriggs-ben találtható otthonába tartott éppen akkor –, fél évvel ezelőtt állította forgalomba.

Morrison azt mesélte, hogy a meghibásodás pillanatában hirtelen kilenc különböző figyelmeztető lámpa is felvillant a kocsi műszerfalán. Majd amikor ráeszmélt, hogy nem tud fékezni, rögtön segélyhívást is indított, aminek következtében egy rendőrségi konvoj csatlakozott hozzá.

A csapdába került sofőr kálváriája azonban nem tartott túl sokáig. Mivel a rendőrök 15 perc után megunták a kísérgetését, és megkérték, hogy hajtson bele az egyik furgonjuk hátuljába még azelőtt, hogy egy forgalmas főútra érnének.

Még akkor is aggasztó, ha nem mentem nagy sebességgel. Régebben azt gondoltam, hogy 15 mérföld/óra lassú, de amikor egy olyan autóban ülsz, ami nem tud megállni, nem lassú – úgy éreztem, mintha 60 mérföld/órával mennék

– emlékezett vissza a hátborzongató élményre Morrison.

A rendőrök megerősítették a történetet, illetve azt is közölték, hogy az ütközésben senki nem sérült meg. Az autógyártó brit leányvállalatta pedig így reagált az esetre:

„Az MG Motor UK sürgősen megpróbálta felvenni a kapcsolatot Morrison úrral, hogy műszaki csapatunk teljes körűen megvizsgálhassa járművét. Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, és most, hogy a kapcsolatfelvétel megtörtént, mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyorsan és átfogóan megoldjuk a helyzetet.”

Kiemelt kép: Egy MG ZS EV típusú elektromos meghajtású utcai terepjáró 2022-ben, a 43. bangkoki nemzetközi autókiállításon. (Vachira Vachira / NurPhoto / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik