Élet-Stílus

Születése óta egy tűvel az agyában él egy 80 éves orosz nő

Solskin / Getty Images (illusztráció)
Solskin / Getty Images (illusztráció)
Az orvosok szerint a tűvel akartak megszabadulni tőle a szülei a II. világháború következtében kialakuló éhínség idején.

Egy 80 éves orosz nő egész életében egy több mint egy centiméter hosszúságú tűvel az agyában élt – írja a helyi egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján a Guardian.

Egészen mostanáig az Oroszország csendes-óceáni szigetén, Szahalinban élő asszony sem tudott arról, hogy vélhetően még csecsemő korában a fejébe került egy tű, ami azóta is ott van. Az idegen tárgyra ráadásul véletlenül bukkantak rá egy CT vizsgálat közben.

A vizsgálat után az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a tű valószínűleg annak a bizonyítéka, hogy az idős asszonyt a szülei még újszülött korában – a második világháború éhínséggel sújtott időszakában – meg akarták ölni, de nem jártak sikerrel.

Az ilyen esetek nem voltak ritkák az éhezés évei alatt: egy vékony tűt szúrtak az újszülött kutacsába, hogy károsítsák az agyat. A kutacs gyorsan bezárult, eltakarva a bűncselekmény nyomait, és a csecsemő rendszerint meghalt

– fogalmazott a sziget egészségügyi minisztériumának Telegram-csatornáján megosztott üzenet. Az idős beteg esetében a 3 centiméteres tű a bal oldali fali lebenyét szúrta át, de ez „nem vezetett a kívánt hatáshoz” – jegyezték meg az egészségügyi tisztviselők.

A helyi egészségügyi tisztviselők ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy a nő egészsége nem volt veszélyben, de az állapotát jelenleg is figyelemmel kísérik.

A Telegram-üzenetből azonban sajnos nem derül ki, hogy a tűt végül eltávolították-e az asszony fejéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik