Élet-Stílus

Bors: a százhalombattai rém megbánta, amit tett, és nem tartja reálisnak, hogy valaha kiszabaduljon

Balogh Lajost 29 éve zárták magánzárkába négy lány kegyetlen meggyilkolása miatt.

1995 januárjában vették őrizetbe négy lány meggyilkolása miatt Balogh Lajost, azóta magánzárkában tölti életfogytiglani büntetését, és nem tartja reálisnak, hogy valaha kiszabaduljon – idézi fel a Bors, miután börtöninterjút készítettek az elítélttel.

Balogh Lajosról mi akkor írtunk utoljára, mikor 25 évvel a gyilkosságok után arról nyilatkozott, hogy sosem fog áldozatai hozzátartozóitól bocsánatot kérni – hisz arra, amit ő tett, nincs bocsánat. A százhalombattai rém először sógornőjével végzett 1994. május 4-én, amiért a mindössze 16 éves lány szerinte nem bánt elég tisztelettel a családjával. Elfogása után a gyilkosságról így nyilatkozott:

Amikor elkezdtem magát a cselekményt, talán jobban féltem, mint maga az áldozat. Szinte remegtem, de mire végeztem, addigra már rendesen élveztem, szinte annyira, hogy abban a pillanatban, amikor meghalt, sajnáltam. Nem őt sajnáltam, hanem azt, hogy már vége.

Ugyanennek az évnek a nyarán egy 13 éves diáklányt gyilkolt meg sógornőjének holtteste közelében, majd következő év januárjában a százhalombattai kiserdőben két arra futó lánnyal végzett öccsének és egy barátjának a társaságában.

A 29 éve magánzárkában élő férfi állítása szerint a négy lány meggyilkolását már megbánta, azonban azt soha nem fogja, mikor megölte az édesapját.

Amikor indultunk kifelé a feleségem felöltöztette a lányomat, aki odatotyogott apám elé és két kezét széttárva csücsörített apám felé, hogy Timi ad neked puszit. Apám fölemelte hóna alatt, beleköpött az arcába és azt mondta, hogy vidd innen ezt a patkányt, mert a falhoz baszom. A lányom elkezdett sivalkodni. A feleségem még bent volt a gyerekszobában és öltözött. Én kivettem apám kezéből a gyereket szépen megnyugtattam, letöröltem az arcát. Kijött a feleségem, kérdezte, hogy mi történt, mondtam, hogy semmi gond, majd én megoldom. Kezébe adtam a gyereket, és mindenkit udvariasan magam elé engedtem. Majd amikor mindenki kiment, bezártam az ajtót, beletörtem az ajtóba a kulcsot és kinyírtam apámat.

– így emlékezett vissza a korábban szobafestőként dolgozó elítélt az 1990-ben történt gyilkosságra.

Az azóta eltelt évtizedekben Balogh már teljesen elszakadt a társadalomtól, és megszokta a magánzárkát. „29 éve magánzárkában élek, de már nem érzem magamat magányosnak. Nincsenek szocializációs vagy kommunikációs problémáim. Nem vagyok agresszív, senkivel sem kötekszem, de zárkatársat már nem tudnék elviselni.” – nyilatkozta a férfi a Borsnak. A magánzárkára tettei súlyosságán túl azért is volt szükség, mert elfogása után Balogh egy zárkatársára támadt, akit úgy megkínzott, hogy a férfit csak műtét menthette meg a haláltól.

A százhalombattai rém arról is mesélt az interjúban, hogy alapvetően mindig is jó embernek tartotta magát, aki időnként rossz dolgokat tesz –  ennek ellenére már sajnálja a gyilkosságokat.

Ha valaha módom lenne személyesen beszélni a gyászolókkal, elmondanám, hogy rettenetesen sajnálom, amit tettem. Ha már visszacsinálni semmit sem tudok, törekszem rá, hogy valamilyen módon megkönnyítsem az életüket. Hozzáteszem, hogy nagyon ostobán hangzik a kártalanítás szó, hiszen, akinek megöltem a gyermekét, annak a fájdalmát semmi sem csillapíthatja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik