Élet-Stílus

Boszorkánysággal vádolják a Seychelle-szigetek ellenzéki vezetőjét

Yasuyoshi CHIBA / AFP
Yasuyoshi CHIBA / AFP

Boszorkányság miatt vádat emeltek hétfőn Patrick Herminie, a Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője ellen. A United Seychelles párt elnökét pénteken vették őrizetbe, a párt székhelyét és a politikus irodáját átkutatták – írja az MTI. A hétfői vádemelést követően óvadék ellenében szabadlábra helyezték Herminie-t.

A korábban 2007 és 2015 között a házelnöki posztot betöltő , és a 2025-ös elnökválasztáson indulni kívánó ellenzéki politikus szerint politikai indíttatású ügyről van szó, “olyan döntésről, amely közvetlenül riválisától, Wavel Ramkalawan elnöktől ered. A „boszorkányság”, illetve „természetellenes és babonás” cselekmények miatt indított eljárásban Herminie mellett hat másik Seychelle-szigeteki és egy tanzániai állampolgár ül a vádlottak padján. A nyomozás egy idősebb nő és egy fiatal férfi kiásott holttestével áll kapcsolatban, amelyeket a főszigeten, Mahén találtak meg még augusztusban.

Herminie nevét a tanzániai állampolgár telefonjában találták meg, akit a Seychelle-szigetek nemzetközi repülőterén fogtak el szeptember végén. A helyi hírügynökség szerint a férfi csomagjában köveket, barnás folyadékkal teli üvegcséket, különböző porokat és olyan iratokat találtak, amelyek sátánistaként jellemzett nyelven, illetve szimbólumokkal írtak tele.

A helyi ügyészség szerint a dokumentumokban talált szimbólumok hasonlítanak azokhoz, amelyeket a szigetország megszentségtelenített vallási épületeiben, különösen katolikus templomaiban találtak a hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik