Élet-Stílus

Nem hitte el a főnöke, hogy menopauzával küzd, közel 16 millió forintnyi kártérítést kapott a skót nő

A 49 éves nő sokat hiányzott a munkából, végül nem engedték otthonról dolgozni.

Közel 16 millió forintnyi kártérítést nyert egy nő, akit a főnöke azzal vádolt, hogy a menopauzáját ürügyként használja arra, hogy ne dolgozzon – írja a BBC.

A 49 éves Karen Farquharson 1995 óta dolgozott az aberdeenshire-i Peterheadben található Thistle Marine-ben. A skót nő sokat hiányzott a munkából, mivel menopauzával küzdött, főnöke szerint azonban más állhatott a hiányzásai mögött.

A nő 2021 augusztusában közölte munkaadóival, hogy súlyos tüneteket tapasztal magán, többi között depressziós lett, szorongott és kevésbé tudott a munkájára koncentrálni.

Farquharson sokat hiányzott, amikor pedig visszatért a munkába, főnöke, Jim Clark állandóan kétségbe vonta, hogy mire hivatkozva nem dolgozott. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy a nő nem tudott otthonról dolgozni, ugyanis megtagadták a hozzáférést a céges rendszerhez. Farquharson végül annyira kimerült a stressztől, hogy kénytelen volt felmondani, és bíróság elé vinni az ügyét.

A tárgyaláson a nő azt mondta, 72 éves főnöke igazi „dinoszaurusz” volt, nem nagyon értette a modern világot és a megváltozott körülményeket.

Clark szerint Farquharson csak pénzt akart szerezni a közelgő esküvőjére. Ügyvédei azt mondták, a nő állításait nem lehet hitelt érdemlően bebizonyítani.

A bíró azonban más véleményen volt.

Kétségtelenül sok csodálatra méltó tulajdonsága van, de a mások iránti empátia nem tartozik ezek közé.

– mondta Clarkról az ítélethirdetésen.

A testület megállapította, hogy a férfi Farquharson asszonyhoz intézett megjegyzései sértették a mő méltóságát és 37 ezer font (kb. 15,8 millió forint) kártérítést ítélt meg neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik