Élet-Stílus

Nem ehetnek a szüleikkel Vilmos hercegék gyerekei

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
Korábbi szakácsuk árulta el.

Darren McGrady a brit királyi család szakácsa volt mintegy 15 éven át, Erzsébet királynőnek ugyanúgy készített ételeket, mint Diana hercegnének vagy akár Harry hercegnek. Azóta több százezer követője van a YouTube-on, ahol a közelmúltban arról értekezett, Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei nem ülhetnek le velük egy asztalhoz hivatalos vacsorákon és ünnepnapokon.

Ez egészen addig így lesz a 10 éves György, a 8 éves Sarolta és az 5 éves Lajos esetében, „míg meg nem tanulták az udvarias beszélgetés módját” – idézi a szakácsot a Mirror. Vagyis, ahogy elődeikre, rájuk is ugyanazok a szigorú szabályok érvényesek.

A családban a kiabálás is tilos, derült rá nemrégiben fény. Van egy kanapé, ahová a szabálytalankodónak le kell ülnie, és ekkor a szülők azt is megbeszélik az adott gyerekkel, miért nem volt helyes a viselkedésük és hogy ez milyen következményekkel jár.

A lap arról is ír, hogy ha sor kerül rá, Györgynek nem feltétlen kell majd György királynak lennie, választhat másik nevet is. Furcsa módon akár Lajos király is lehet, vagyis öccse nevét is választhatja, ugyanis a többi keresztnevéből is választhat, teljes neve ugyanis György Sándor Lajos. De ez ugyanígy lesz Vilmos, és ugyanígy volt III. Károly esetében is. Erről itt írtunk.

Kapcsolódó
Így zajlik majd Károly király koronázása
Szombaton délelőtt egy olyan esemény kezdődik, amelyre legutóbb 70 éve volt példa: megkoronáznak egy brit uralkodót. Már csak kevesen élnek azok közül, akik átélhették az előző ceremóniát, úgyhogy ezeréves tradíciók ide vagy oda, sokaknak újdonságot jelenetnek majd a holnapi események. Koronázási kisokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik