Élet-Stílus

Így lehet egy zacskó vízzel spórolni a rezsin

A fagyasztók alaposan megdobhatják az energiafogyasztást, de létezik egy trükk.

A számlák kifizetése amúgy sem egy örömteli esemény, ráadásul lassan itt a tél, amikor megnövekednek a költségek. Az Express megszólaltatott egy megtakarításokkal foglalkozó szakértőt, aki a Deal Town nevű akciókat összegyűjtő oldalnál dolgozik.

Sam Whillance szerint a hűtőgépek fagyasztója rengeteg energiát használ el, ami főleg a fagyasztó ajtajának kinyitásakor beáramló levegő hűtésére megy el.

Szerinte, ha minél jobban megtöltjük a mélyhűtőt, annál kevesebb hely jut a „besurranó” levegőnek, így könnyebb is lehűteni, kevesebb energiát használunk fel. Whillance elmondta, nem kell feltétlenül sokat vásárolnunk, hogy tele legyen a hűtő, egy vízzel megtöltött zacskóval is pénzt tudunk megtakarítani.

Ráadásul sokkal hatékonyabb a módszer, hisz a még folyékony halmazállapotú víz kitölti a termékek közötti kisebb réseket is. A szakértő szerint ezzel a módszerrel még a hűtő ajtaját is tovább nyitva lehet hagyni. Whillance azt javasolja, az élelmiszer-pazarlás elkerülése érdekében próbáljuk inkább mindenféle fagyasztott áruval megtölteni a hűtőt, így nem kell kidobni a maradékokat, és még energiát is spórolunk, de ha hatékonyan használjuk fel az élelmiszert és sosincs maradékunk, inkább csak töltsünk meg egy zacskót vízzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik