Élet-Stílus

Rábukkant a saját hasonmásáról készült festményre, nem tudja, ki lehet a másik nő

Valahol élhet egy nő, aki épp ugyanúgy néz ki, mint ő.

Jenny Smith-nek egy családtagja küldött júniusban egy képernyőfotót egy festményről, amitől a szava is elállt, mert mintha ő lenne rajta megfestve: vörös, göndör haj, magas homlok.

A homlok volt az, ami megfogott, nagyon nagy homlokom van. És a göndör hajam, a színe a hajamnak és a szememnek.

A négygyermekes anya azonnal azt érezte, meg kell szereznie az alkotást, de nem volt egyszerű, több mint egy hónapjába telt, míg megtalálta, addig folyamatosan antikvitásokat hívott fel, Facebook-csoportokban érdeklődött – még egy lucfenyős csoportba is csatlakozott, hátha valaki tud neki segíteni –, és a TikTok népét is kérte, hogy segítsenek.

És rá is bukkant: egy majdnem 1000 kilométerre található antikvitás árusította. Ami elkeserítette, de az egyik követője a TikTokon felvette vele a kapcsolatot, hogy ő nem messze lakik a bolttól és felajánlotta a segítségét. Megvette a festményt, mindössze 10 dollárért, majd postára adta.

A festmény kicsomagolását „furának” érezte, mintha saját magát csomagolta volna ki – idézi a nőt a Mirror. De büszke tulajdonosa, a nappalijába függesztette ki a művet.

@mississippimemaw Carey, not Casey! I didnt have my readers on 😭 #oilpainting #curlyhair #mississippi #mississippimemaw #fyp ♬ original sound - Mississippi Memaw

Kicsit aztán utána járt, kiderítette, hogy a festő egy veterán, Stephen Farris Jr. volt, aki 2014-ben meghalt. Viszont Smith utolérte a Facebookon az unokáját, aki azt mondta neki, hogy szerinte a kép az egyik festőórán készülhetett, amire a nagyapja járt. Ezeken az órákon emberek álltak modellt a tanoncoknak, vagyis valahol lehet egy hasonmása Smithnek.

Őrült egy gondolat, hogy van valahol egy ember, aki pont ugyanúgy néz, ki mint én.

Smith-nek  a TikTokon 75 ezer követője van, így az sem elképzelhetetlen, egyszer valaki olyan is jelentkezik nála, aki ismeri a modellt álló nőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik