Élet-Stílus

Görög Zita: Nem volt könnyű hetem, megettem egy barackot, amivel a sürgősségin kötöttem ki

rtl
rtl
Kiderült, hogy keresztallergia gyötri.

Nem volt könnyű az elmúlt pár hetem – kezdi legfrissebb Instagram-posztját Görög Zita. Kálváriájáról a továbbiakban úgy számol be:

  • „Az autóm többször leállt, akksicsere 3 gyerekkel egy forgalmas buszmegállóban, a start-stop kikapcsolva is letiltott utána a dugók közepén.”
  • „Kiderült, hogy keresztallergiám van, mindez úgy, hogy megettem egy barackot, amivel a sürgősségin kötöttem ki.”
  • „Apukám a zuhanyzóból kilépve eltörte néhány bordáját (de jól van) és közben futottam a teendőim után.”

A modell-színésznő azt tanácsolta követőinek, hogy vigyázzanak magukra, lassítsanak, és nyugtassák meg őt is, hogy a balszerencse nem csak őt érte utol az elmúlt időszakban.

Mi az a keresztallergia?

Ahogyan a HáziPatika.com írja: a többi allergiához képest viszonylag gyakori a keresztallergia előfordulása. Ez azt jelenti, hogy ha a pollenallergiás személy bizonyos ételeket fogyaszt, akkor különböző panaszai jelentkeznek. A keresztallergia tünete lehet ajakduzzanat, viszkető, égő érzés a szájüregben, torokviszketés is. A panaszok kellemetlenek, zavaróak, ezért idővel jellemző, hogy a bizonytalan tünetek miatt a betegek egyre több élelmiszer fogyasztását mellőzik. Nyírfapollen-allergiások esetében az alma mellett tüneteket okozhat a mogyoró, a dió, a mandula, a cseresznye, a sárgabarack, a körte, a szilva, a meggy, az őszibarack és a burgonya is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Görög Zita (@gorogzita) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik