Élet-Stílus

Letartóztattak egy férfit, akinek köze lehet Tupac Shakur meggyilkolásához

Ron Galella / Ron Galella Collection via Getty Images
Ron Galella / Ron Galella Collection via Getty Images
27 év után történt előrelépés az ügyben.

Máig megoldatlan Tupac Shakur ügye, akit 1996-ban lőttek meg Las Vegasban. A rapper pár nap múlva a kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrség most, 27 évvel az eset után letartóztatott egy férfit az ügyben.

Az AP News beszámolója szerint Duane „Kefee D” Davist péntek kora reggel vették őrizetbe, de hogy pontosan mivel vádolják, azt egyelőre nem tudni, a lap informátorainak ugyanis nem volt felhatalmazásuk arra, hogy nyilvánosan beszéljenek a még pénteken esedékes vádemelés előtt.

Davis már nem volt ismeretlen a nyomozók számára, a férfi ugyanis korábban beismerte, hogy ő is abban a Cadillacben ült, amiből annak idején leadták a halálos lövést Tupac Shakurra.

Letartóztatását megelőzően a Las Vegas-i rendőrség júliusban házkutatást tartott a férfinál, amely során „Tupac Shakur meggyilkolásával kapcsolatos tárgyakat” kerestek. Egyebek mellett több számítógépet, egy mobiltelefont, egy merevlemezt, fegyvertöltényeke és Davis memoárjának egy példányát foglalták le akkor. Önéletrajzi könyvében Kefee D úgy jellemezte magát, mint a lövöldözés egyik utolsó élő szemtanúja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik