Élet-Stílus

Terápiás aligátora miatt nem mehetett be a stadionba egy beteg férfi Philadelphiában

A daganatos betegséggel küzdő Joie Henney-nek Wally segít kezelni a depresszióját, kedvenc baseball-csapatának meccsére viszont nem vihette be magával, így ő is kint maradt.

Joie Henney néhány évvel ezelőtt rákos lett, nehezen viselte a betegséggel és a kezeléssel járó lelki megpróbáltatásokat és depressziós is lett – írja a Daily Mail. Utóbbi kezelését 2019 óta egy aligátor, Wally segíti, akit mindenhova magával visz a philadelphiai férfi.

Henny nagy rajongója a város baseball-csapatának, a Philadelphia Phillies-nek, így ott akart lenni az ősi rivális Pittsburgh Pirates elleni rangadón. A biztonságiak azonban nem engedték be a stadionba Wallyt, így Henney is kint ragadt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jon McCann (@thephillycaptain) által megosztott bejegyzés

Szívesen fogadunk vakvezető kutyákat, szolgálati vagy kiképzésen részt vevő állatokat. Minden más állat tilos

– áll a Phillies honlapján.

Wally-t egyébként az aligátorok magas száma miatt hozták el Floridából, 2015-ben kapta meg Henney, aki már 30 éve foglalkozik hüllőkkel. Wally „viselkedése” viszont teljesen meglepte.

Wally egészen más volt, mint bármelyik aligátor, akivel az elmúlt 30 évben valaha is foglalkoztam. Nem mutatta az agresszió jeleit, akkor sem, amikor elkapták. Soha nem fogjuk tudni megérteni, miért van ez.  Egyszerűen szeretnivaló. Velem alszik, ellopja a párnáimat, ellopja a takaróimat. Egyszerűen fantasztikus.

– mondta férfi.

Henney-re annyira jó hatással volt az aligátor, hogy 2018 decemberében regisztrálta Wallyt terápiás állatként, 2019-ben meg is kapta az engedélyt. Azóta Wally közel másfél méteresre nőtt.

Igazán kemény depresszión mentem keresztül, és ő hozott ki belőle. Az orvosom depresszió elleni gyógyszert akart adni, de én nem voltam hajlandó bevenni

– mondta a férfi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jon McCann (@thephillycaptain) által megosztott bejegyzés

Henney folyamatosan dokumentálta közös életüket a közösségi médiában, a kitiltás híre is hamar eljutott a rajongókhoz, akik egy emberként álltak ki mellette, és követelték, hogy legközelebb engedjék be a stadionba.

Henney egy kutyához hasonlítja a segítőjét, aki csak annyit akar, hogy szeressék és simogassák, viszont nem harap, és könnyebb is kiképezni őket.

Míg az érzelmi támogatást nyújtó háziállatok a szövetségi törvények értelmében nem kapnak különleges kiváltságokat, Wally szinte bárhová mehet Henney-vel, kivéve néhány éttermet, de a stadionba be kellett volna engedni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jon McCann (@thephillycaptain) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik