Élet-Stílus

Letartóztattak egy 16 éves fiút, mert kivághatta Anglia leghíresebb fáját

Paul C Stokes / Getty Images
Paul C Stokes / Getty Images
A 300 éves platán korábban szerepet kapott a Kevin Costner-féle Robin Hood filmben, az év fájának is választották Angliában.

Csütörtök éjjel kivágták a világ egyik leghíresebb fáját, az úgynevezett Sycamore Gap Tree-t, más néven „Robin Hood-fát” írja az ABC.

A Northumberland Nemzeti Park Hatósága megerősítheti, hogy a híres Sycamore Gap fa egyik napról a másikra kidőlt. Okkal feltételezhetjük, hogy szándékosan vágták ki

– közölte a hatóság.


A hatóságok szerint egy 16 éves fiú volt az elkövető, aki jelenleg őrizetben van, a rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit.

A mintegy 300 éves platán az Egyesült Királyság egyik legtöbbet fényképezett fája, amely a római kori Hadrianus-fal mellett található. A fát azért is nevezik néha „Robin Hood fának”, mert szerepet kapott az 1991-es, Kevin Costner-féle Robin Hood: Tolvajok hercege című filmben.

A fát 2016-ban az év fájának választották Angliában.

Jamie Driscoll polgármester közölte, azért is nagyon dühös a vandalizmus miatt, mivel sokak életében fontos szerepet töltött be a fa, rengeteg turistát vonzott, és a családok számára is egy fontos találkozóhely volt.

Itt piknikeztem ott a feleségemmel és a gyerekeimmel. Ez a közös lelkünk része!

– mondta Driscoll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik