Élet-Stílus

Elmegyógyintézetbe záratta szeretőjét egy családos rendőr Pennsylvaniában

YouTube / Francis Chardo
YouTube / Francis Chardo
Letartóztatták a pennsylvaniai állami rendőrség egyik tagját, miután kiderült, hogy augusztusban a hatalmával visszaélve, törvénytelenül záratta elmegyógyintézetbe a szeretőjét.

„Tudom, hogy nem vagy őrült, de én majd annak állítalak be” – mondta a szeretőjének augusztus 21-én a 37 éves Ronald Davis rendőr, majd erőszakkal őrizetbe vette és egy elmegyógyintézetbe szállíttatta, ahol a fiatal nőt öt napon át tartották bent az akarata ellenére – írja a New York Post.

Augusztus 21-én Davis, aki aznap éppen nem volt szolgálatban a kollégái segítségét kérte egy nő miatt, akinek szerinte súlyos mentális problémái vannak. A tanácsukra a megyei hatósághoz fordult, ahová a rendőrségi emailcíméről olyan szöveges üzenetekről küldött fotókat, melyekben egy nő öngyilkossággal fenyegetőzik.

A megyei rendőrség kiadott egy parancsot a őrizetbe vételére és kényszergyógykezelésre szállítására. Davis egy civil férfi kíséretében egy erdei piknikező helyre ment, ahol a földre teperte és fogva tartotta a nőt, amíg a megyei kollégák a helyszínre érkeztek.

A nő próbált ellenállni a letartóztatásnak, folyton azt kérdezgette a férfitől, hogy mi baja, miért bánik vele úgy, mint egy bűnözővel, amikor nem csinált semmi rosszat. A letartóztatás során megsérült a nő homloka, a felsőteste, a háta, a feneke, az alkarjai és a térde is.

A nőt egy zárt elmegyógyintézetbe szállították, ahonnan csak öt nap után engedték ki. Az öt nap során egyáltalán nem mutatkoztak rajta öngyilkos hajlamok, és nem mutatta mentális betegség jeleit.

Miután kiengedték, a nőt kihallgatták a rendőrök. Ekkor elmondta nekik, hogy az elmúlt négy hónapban viszonya volt a nős, családos Davissel, majd megmutatta a férfival váltott üzeneteit, így kiderült, hogy Davis a kontextusukból kiragadott, manipulált üzenetekkel vezette félre a megyei rendőrséget, a szeretője valójában sohasem fenyegetőzött öngyilkossággal.

Davist szeptember 21-én tartóztatták le és egyelőre óvadék nélkül tartják fogva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik