Élet-Stílus

Ennyi korsó sört nem is lehet megemelni, mint amennyit ez a nő visz az asztalokhoz az Oktoberfesten

Ráadásul ezek literes korsók.

Évente mintegy hatmillió látogatója van a müncheni Oktoberfestnek, amelyen nagyjából 7 millió liter sör fogy el évente.

Az egyik látványosság a sátrakon és az óriáskereken kívül, hogy a pincérek milyen játszi könnyedséggel bírnak el a korsókkal a csapoktól az asztalokig. Kell is az erő, a látogatók is szomjasak, a tapasztaltabb csaposok pedig másfél másodperc alatt megtelítenek egy literes korsót.

Épp ezzel lett most a TikTokon szenzáció az egyik pincérnő, Verena Angermeier, aki 13 korsót visz ki egy körben, tálca, és minden egyéb segítség nélkül

az egyik legrégebbi sátorban a 1876 óta a Theresienwiesen felállított, 6 ezer fős Schützenfestzeltben. Schützenfestzelt férőhely tekintetében az egyik legkisebb, de méretre, mivel van egy lőtere is, az egyik legnagyobb.

De akkor mutatjuk Angermeier teljesítményét:

@verenaangermeier #oktoberfest2023 #oktoberfest #bier #beer #13 #maßbier #waitress #firstround #wiesn #schützenfestzelt #volksfestbedienung #bedienung ♬ Originalton - Verena

Ezzel egyébként még korántsem rekordtartó –maximum anyiban, hogy lassan 5 millióan látták a fenti videót –, az egy adóellenőr, Oliver Strümpfel, aki az abensbergi Gillamooson (ez is egy búcsú)

29 korsót emelt meg egyszerre még 2018-ban. 31-gyel indult még útnak, de kettő útközben leesett. A 29 korsó 66 kiló súlyt tett ki.

Strümpfel itt egyébként egy versenyen vett részt, a résztvevőknek egy 40 méteres pályát kell megtenniük a korsókkal a kezükben úgy, hogy közben nem lögybölik ki a nedűt, vagy csak keveset.

Aki a 2019-es Oktoberfestről nézegetne képeket, az az akkori képgalériánkban megteheti.

Kapcsolódó
Nagyszabású lagzinak indult a világ leghíresebb sörfesztiválja
Több mint 200 éve várja a vendégeket a müncheni Oktoberfest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik