Élet-Stílus

Ezer óvszert szállítottak ki egy nőnek, bár nem rendelte meg, ki kellett fizetnie

Fotó: CTV News
Fotó: CTV News
Harminc doboz óvszert szállított ki az Amazon egy kanadai nőnek. Bár ő soha nem rendelt óvszert, pláne nem ilyen mennyiségben, a csomagküldő szerint fizetnie kell.

Váratlan küldeményt kapott az Amazontól az Onatrio északi részén élő Joelle Angleheart. A nőnek van regisztrált fiókja a csomagküldőnél, de amikor emailben értesítették, hogy hamarosan küldeményt kap, azt hitte, csalók akarják átverni – írja a CTV News.

Az emailben jelzett időpontban azonban valóban kaptak egy jókora dobozt, benne 30 csomag, egyenként 34 darabos, vagyis összesen 1020 Trojan óvszerrel. A nő azt mondja, sem ő, sem a férje nem rendeltek ilyesmit, de az óvszerek árát, 670 dollárt (több mint 180 ezer forintot) ráterheltek az Amazon-fiókban regisztrált bankkártyára.

Amikor megkereste az Amazont az ügyben, a cég azt közölte, hogy az óvszer olyan terméknek minősül, amit nem lehet visszaküldeni, így a pénzt sem utalják vissza. Amikor azonban a CTV is megkereste a csomagküldőt, azt választ kapták, hogy a cég vizsgálja az ügyet és visszatéríti Angleheart pénzét. A nő ráadásul az óvszereket is megtarthatja.

Egy szakértő szerint emelkedőben van olyan csalások száma, amikor eladók kéretlen csomagokat postáznak mit sem sejtő ügyfeleknek, hogy aztán a teljesített szállítások igazolásával és hamis termékvélemények írásával pörgessék a statisztikáikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik