Élet-Stílus

Gombos Edina az amerikai oktatásról: A tanárhiány itt is probléma, egy pedagógus 27 dollár fizetést kap óránként

tv2
tv2
Bár bizonyosan nem olyan égető, mint hazánkban.

Gombos Edina rendszeresen készít videókat amerikai mindennapjaikról, most a story.hu szemléje alapján az oktatási rendszerről is beszélt. Nagyobbik gyereke, Miranda már gimnazista: „Itt egy diák nem tanul négy éven át történelmet, hanem kurzusok vannak, amit az adott évben kell letudni emelt szinten. Miri két éve, a tanulmányai eredményei alapján bekerült a Cambridge Nemzetközi Programba is, ami azt jelenti, hogy alapérettségi helyett negyedikre lesz pár szakmája, és ingyenes tanulási lehetőséget kaphat a világ több mint kétszáz egyetemén” – részletezte.

Fia, Matteo a harmadik osztályt kezdte meg, és a tanárhiány Floridában is komoly probléma, mint ahogy Magyarországon is:

Alapvetően nagyon gyakorlatias az oktatás. Sajnos a tanárhiány itt is hatalmas probléma, egy pedagógus 27 dollár körül kap fizetést óránként, ami tényleg átlag alatti sok államhoz képest.

Hozzátette azt is, hogy a gyerekeket az iskolában nagyon hamar a szerénységre nevelik, így elejét véve több dolognak.

Két héten keresztül adómentesen vásárolhatunk tanszereket, iskolaszereket, ruhákat, cipőket, számítástechnikai eszközöket. A tanító szétosztja a gyerekek között a füzeteket, író- és rajzeszközöket. Ezért nem fontos, hogy nagyon drága, nekünk tetsző holmikat vegyünk az üzletekben. Teljesen felesleges lenne, mert nem is biztos, hogy a mi gyerekünk használná. Általános alsóban ezzel próbálják meg elejét venni a flancolásnak és egymás cikizésének, és azt is mondják, ne a ruhájukkal, hanem az egyéniségükkel és a teljesítményükkel akarjanak kitűnni a tömegből

– részletezte a korábbi műsorvezető.

2020-ban a 24.hu is készített interjút Gombos Edinával:

Kapcsolódó
Gombos Edina: Már nem mások mondják meg, mit tegyek a kirakatba
Több év kihagyás után újra adott interjút Gombos Edina, aki öt éve kiköltözött családjával Floridába. Azóta YouTube-karrierbe kezdett, ezzel kapcsolatban is kérdeztük az egykori műsorvezetőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik