Élet-Stílus

Jákob Zoltán nincs oda a Kőgazdag Fiatalokért: Nem beszélnek a luxus mögötti teljesítményről, ami a szüleiké

tv2
tv2
Ő például sohasem kényeztette el a gyerekeit.

Miután elindult a Kőgazdag Fiatalok című reality a TV2-n, a csatorna egy hamarosan képernyőre kerülő arca, a milliárdos üzletember, Jákob Zoltán is megszólalt a műsorról, ahol nagy jómódban élő fiatalok mutatják be „átlagos” hétköznapjaikat.

Jákob nincs lenyűgözve a látottaktól:

Nos, engem zavar, ha egy szülő ilyen kirívó módon kényezteti el a gyermekét. Én egészen más utat választottam, és – elnézve a lányaimat és a fiamat – jó döntést hoztam. Furcsának találom, amikor nagyon fiatal emberek mutatják, hogy milyen anyagi javak felett rendelkeznek. Ők persze, többnyire nem beszélnek a luxusélet mögötti teljesítményről, ami természetesen nem az övék, hanem a szüleiké, akik minden bizonnyal rengeteget dolgoznak azért, hogy megteremtsék azt az életszínvonalat, amit a gyerkőceik is élveznek.

Jákob azt mondja, az ő életében is voltak olyan szakaszok, amikor a tárgyak, ingatlanok többet jelentettek számára.

Ugyanakkor ma a céljaimhoz vezető út megtétele sokkal nagyobb örömforrást ad, mint maga a cél elérése. Ehhez persze érni kell, vagyis át kell menni egy nagyon komoly tanulási folyamaton és ezen a Kőgazdag Fiatalok is át fognak menni, különösen akkor, ha elkezdenek a saját útjukon járni és megszerzik az első, önerőből megszerzett millióikat, netán milliárdjaikat. Ha nem így lesz, akkor el fogja őket érni a telítődés állapota, ami komoly önértékelési zavarokhoz vezethet. Tudom, miről beszélek, hiszen ezeken a stációkon magam is átmentem, csak éppen felnőttként és úgy, hogy minden fillérért magam dolgoztam meg.

Hozzáteszi, a gyerekeit soha nem akarta elkényeztetni: „A kamaszlányaim iskolába járnak és semmiben nem akarnak kitűnni a társaik közül, ha csak nem a tanulmányi eredményeikben. Sosem kértek semmilyen drága, márkás ruhát, vagy kiegészítőt. Meg is mondták, hogy nem akarnak az én elkényeztetett gyerekeimnek tűnni.”

A fiamnál szerényebb embert pedig nem ismerek. Nálam dolgozik és végigjárta a szamárlétrát annak ellenére, hogy szakirányú diplomát szerzett. A termelésen kezdett csomagolóként, majd volt eladó az egyik üzletemben is, mielőtt az irodába került a marketing csapat tagjaként. Négy éve dolgozott már a cégnél, amikor vezető beosztásba került. Mindenért keményen megdolgozik és sosem kérte, hogy kivételezzek vele csak azért, mert a fiam.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik