Élet-Stílus

Skót biciklisták összefutottak a magányosan sétáló III. Károllyal, kedélyesen elbeszélgettek

Peter Nicholls-WPA Pool / Getty Images
Peter Nicholls-WPA Pool / Getty Images
Videón mutatták meg, hogyan zajlott a véletlen találkozó.

Egy csapat hegyi kerékpáros Skóciában nagy meglepetésükre belebotlottak az egyedül sétálgató III. Károly királyba, a véletlen találkozást pedig egy a kirándulásukról szóló vlogban közszemlére is tették. A videóból kiderül, mielőtt összefutottak az uralkodóval, még viccelődtek is azzal, hogy talán látnak majd valakit a királyi családból. Erre nem is volt olyan kicsi az esély, tekintve, hogy a balmorali királyi birtokon bicikliztek.

Szerintem Karcsi itt van, mert odalent őrök vannak nagy fegyverekkel meg hasonlókkal. Elég menőnek tűnik

– mondja egyikük a videóban.

A felvételeken látható, amint a sportruházatot viselő, sétapálcával felszerelkezett Károly megáll, hogy üdvözölje a biciklistákat, majd kedélyesen elcseveg velük. Az időjárás és a szúnyogok is szóba jöttek a rövid beszélgetés során. A túrázók megjegyezték, hogy a király egyedül sétál, mire ő azt mondta:

Ó, igen, szeretem a sétáimat. Jó pár dolgot meg akarok nézni a lefelé vezető úton.

Búcsúzáskor pedig azt mondta nekik:

Vigyázzatok magatokra, el ne essetek!

A videó leírásába az azt feltöltő férfi azt írja, bár ő maga nem nagy rajongója a királyi családnak, sőt ellenzi a monarchia intézményét, ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy nem élvezte a Károly királlyal való találkozást. Hozzátette: az uralkodó nagyon kedves ember, akivel jól el lehet beszélgetni.

A birtok – melyen a Balmoral-kastély, a brit királyi család skóciai rezidenciája is található, ahol tavaly II. Erzsébet királynő elhunyt – szabadon látogatható. A YouTube-ra kedden feltöltött húszperces videó (a találkozó nagyjából 4:23-tól látható benne) anyagát augusztusban rögzítették, amikor Károly és felesége, Kamilla királyné a nyári vakációját töltötte Balmoralban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik