Élet-Stílus

Végstádiumos rákbetegnek blöffölte magát, hogy összeszedje a 10 ezer dolláros beugrót a póker-vb-re

Greg Doherty / World Series of Poker (WSOP) / Getty Images (illusztráció)
Greg Doherty / World Series of Poker (WSOP) / Getty Images (illusztráció)
Végül ennek az ötszörösét gyűjtötték össze a nagylelkű adományozók a szélhámosnak, aki el is ment a Las Vegas-i versenyre.

Egy Amerikában élő amatőr pókerjátékos annyira szeretett volna eljutni a World Series of Poker – azaz a póker-világbajnokság – Las Vegas-i állomására, hogy egy közösségi adománygyűjtést indított a nemes cél érdekében, aminek a szövegében azt hazudta magáról, hogy végstádiumos rákbeteg – írja a CBS News honlapja.

Rob Mercer ráadásul csak azután ismerte be, milyen nagyot blöffölt, hogy megmérettette magát a versenyen. A 37 éves férfi a Las Vegas Review-Journalnak azt mondta, hogy még júniusban találta ki a nemlétező, 4. stádiumú vastagbélrák-diagnózist, miután a rák említése, de a részletek kifejtése nélkül adománygyűjtő oldalt csinált magának a GoFundMe-n, és valaki megkérdezte tőle, hogy pontosan milyen rákkal is harcol.

„Tényleg hazudtam arról, hogy vastagbélrákom van. Nincs vastagbélrákom. Ezt arra használtam, hogy elfedjem a helyzetemet” nyilatkozta a Las Vegas-i lapnak, majd azt is hozzátette, hogy helytelennek tartja, amit tett. „Nem kellett volna azt mondanom az embereknek, hogy vastagbélrákom van. Csak hirtelen felindulásból cselekedtem, amikor valaki megkérdezte, milyen rákom van.”

A kaliforniai Vallejóban élő Mercer eredetileg csak a No-limit Hold’em világbajnokság 10 ezer dolláros (3,6 millió forintos) beugróját akarta összeszedni, de végül összesen 30 és 50 ezer dollár közötti adományt kapott – az előbbi 11, az utóbbi 18 millió forintnak feleltethető meg.

Így a pénzből a pókerasztalnál elfoglalt helye mellett a Bellagio nevű luxusszállódában használt szobáját és az utazását is finanszírozni tudta.

Az adományozók között egyébként volt egy krónikus betegségben szenvedő másik pókerjátékos is, aki 2500 dollárt (900 ezer forintot) küldött neki.

„Sajnálom, hogy nem voltam őszinte a helyzetemmel kapcsolatban. Ha ezt már az első naptól kezdve megtettem volna, ki tudja, mi történt volna” – mondta a férfi.

Ugyanakkor közölte, hogy esze ágában sincs senkinek visszaadnia a pénzét, mert úgy érzi, nem diagnosztizált mellrákban szenved.

Rob Mercer emellett arról is beszélt, hogy a blöffje miatt száműzték a pókeres közösségből, valamint azt is elárulta, hogy a GoFundMe már felvette vele a kapcsolatot, mivel megsértette a felhasználási feltételeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik