Élet-Stílus

Nagy Ervin a közéleti szerepéről: Nem azért csinálom, mert hú, de szexi minden nap beolvasni a rendszernek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte bizonyos határok át vannak lépve, valakinek pedig ki kell mondani ezt.

Borbély Alexandra és Nagy Ervin a hvg.hu Vasfüggöny című podcastműsorában voltak hallhatók, ahol számos témát említettek, így beszéltek bulvárról, közéleti kérdésekről és színházról is.

A beszélgetés egy pontján Nagy Ervin igazságérzete is szóba került, elmondta, hogy a közéleti szerepvállalását vonakodva, de elfogadta felesége: „Őt zavarja, hogy bántanak minket. De az igazság a bántással együtt jár.”

Borbély úgy fogalmaz:

Az, hogy én honnan jöttem, meghatározza, hogyan állok ezekhez: kisebbségből jönni, hogy nem szólalhatok meg az anyanyelvemen, ez engem arra készített fel, hogy óvatosabb legyek. Ilyen közegből jövök.

Nagy Ervin azt mondja, örülne, ha nem kellene harcolnia.

Én ezt nem azért csinálom, mert azt gondolom, hú, de szexi minden nap beolvasni a rendszernek: hanem mert bizonyos határok át vannak lépdelve. Gyerekkoromban azt szoktam meg, hogy ha problémád van, akkor azonnal, ott helyben. Ez az attitűd otthonos. (…) Puhultam, sokszor hagyok ki dolgokat. Tényleg le tudom úgy tenni a közéleti lantot, hogy akkor most foglalkozzunk teljesen mással. Nem vagyok én ilyen ember, hogy felcsapom a hírportálokat, hogy ki mit mondott. Jobban szeretek a gyerekeimmel játszani, kaszálni.

A bulvár kapcsán arról beszélgettek, hogy nemrég megmutatták otthonukat, ami után megkapták maguknak: „luxusból beszélnek a színészek nehéz életéről”. Borbély szerint amennyi filmet leforgatott Nagy Ervin, már három luxusvillája is lehetne.

Lakhatnék luxusvillában, de az a vicces, hogy azok próbálnak kioktatni, akik az ingyen közpénzt kapják. Én meg a piacról összeszedem, de én szerencsés helyzetben vagyok: igen, az RTL-nél, csókolom, én jól élek. Mert én 100 napokat dolgozok minden évben, de ezt az emberek nem látják. (…) Én egy normális, középpolgári életet élek, talán egy picit jobbat. Nem kell azon gondolkodnom, hogy holnap mit eszek. Van egy jó létezésem, egy biztonságot adó anyagi létezésem.

A beszélgetés végéhez közeledve azt is hozzátette: „Én nem vagyok ilyen kis kitartott, nyüzüge lófaszjóska, aki ha kap, közpénzmilliárdos, ha nem: úristen, mi van holnap?!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik