Élet-Stílus

Felvitt egy 50 kilós sziklát a Tátrára, hogy magasabb legyen a hegy

Wojciech Sobierajski azt szerette volna, hogy Lengyelország legmagasabb csúcsa elérje a 2500 méteres tengerszint feletti magasságot. Pénzbüntetést kaphat.

Wojciech Sobierajski szeptember 8-án egy 50 kilogrammos sziklatömböt vitt fel a hátán a Tátra lengyel oldalára, a Tengerszem-csúcsra – írja a Magas-Tatra.info.

Mostantól Lengyelország legmagasabb csúcsa elérte 2500 méteres tengerszint feletti magasságot

– írta a lengyel sportoló az Instagrammon, ahol részletesen be is számolt mindenről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wojciech Sobierajski (@wojciech_sobierajski) által megosztott bejegyzés

A bejegyzésnek köszönhetően a hatóságok is értesülhettek a sziklatömbről. A férfi most pénzbírságra is számíthat.

Nem hiszem, hogy van mivel dicsekedni. Mi értelme felcipelni egy 50 kilogrammos sziklát a csúcsra, ha az veszélyeztetheti a többi turistát, sőt a magát a cipelőt is. Az üggyel most a nemzeti park igazgatósága foglalkozik

– mondta Magdalena Zwijacz-Kozica, a Tátrai Nemzeti Park (TPN) munkatársa.

Véleménye szerint amennyiben a nemzeti park igazgatósága megállapítja a természetvédelmi törvény bármely rendelkezésének megsértését, Sobierajskinak szembe kell néznie viselkedése következményeivel.

 

A sportoló elmondta, túrája egyike volt azoknak a kihívásoknak, amelyeket már régóta szeretett volna megvalósítani. Állítása szerint fizikálisan és technikailag is felkészült az akcióra, és olyan hátizsákot választott, amely elbírja az ötven kilós követ.

Azt nem tudni, hogy a Tengerszem-csúcsra felcipelt sziklatömb a csúcson maradt-e, vagy visszavitte, a sportoló nem adott egyértelmű választ erre a kérdésre.

Bár egyes források szerint 2500 méternél magasabb a szlovák-lengyel határon fekvő csúcs, a Tengerszem egészen pontosan 2499 méter magasan van, már, ha valaki nem hord oda egy szikladarabot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik