Élet-Stílus

Pokoli esküvő: a 300 fős násznép fele ételmérgezést kaphatott Melbourne-ben

Artem Zakharov / Getty Images (illusztráció)
Artem Zakharov / Getty Images (illusztráció)
Pár nappal korábban egy orvosi konferencia 70 résztvevője lett rosszul ugyanazon a rendezvényhelyszínen.

Az örömteli pillanatok helyett katasztrófába fulladt egy esküvő Ausztráliában, ahol a beszámolók szerint a 300 vendég közül akár minden második ember is ételmérgezést kaphatott – írja a Daily Mail.

A család és a barátok a The Park Melbourne nevű rendezvényhelyszínen gyűltek össze ünnepelni még szombaton. A részvevők szerint a fiatal házasokat felvezető legkisebb koszorúslány volt az, aki először rosszul lett, de a lagzin és az utána következő napokban jóval többen lettek azok a vendégek – kisgyerekektől a nagyszülőkig bezárólag –, akiknél ételmérgezésre utaló tünetek alakultak ki.

Egy becslés szerint „legalább 30” ember lett rosszul, míg egy másik forrás szerint a 300 fős násznép felének lett baja a lagzin felszolgált ételtől.

A rendezvényhelyszín vezetője, Bahaa Harb a Daily Mail ausztráliai kiadásának megkeresésére közölte, hogy a helyzet tisztázása érdekében vizsgálatot indítottak.

„Szorosan együttműködünk a rendezvény vendégeivel és a helyi önkormányzattal, hogy megállapítsuk a járvány okát. Úgy tudjuk, hogy az esküvőn a gyerekek hamburgert ettek, míg a felnőtt vendégek csirkét és sertéshúst kaptak” – avatott be a menü részleteibe, Illetve azt is elárulta, hogy a hatóságokkal együttműködve fertőtlenítik a rendezvényhelyszínt.

Victoria állam egészségügyi minisztériuma is megerősítette, hogy részt vesz a járvány kitörésének kivizsgálásában. A minisztériumnak tudomása van egy gasztroenteritisz-járvány kitöréséről, amely az Albert Park egyik fogadóközpontjában szombaton részt vevő vendégeket érinti – áll a közleményben.

A gasztroenteritisz, közismert nevén gyomor-bél hurut a gyomor és a vékonybél gyulladását jelenti, ami akár hányásos és hasmenéses tüneteket is okozhat, de komolyabb szövődményei is lehetnek.

A Daily Mail értesülései szerint több a násznép több tagja olyan rosszul lett, hogy kórházba kellett őket szállítani.

Az egészségügyi minisztérium szerint az incidensnek nincs köze az államban jelenleg is zajló listeria-megbetegedések csoportjához.

A LADbible beszámolója szerint azonban nem ez volt az egyetlen ételmérgezés a The Park Melbourne-ben, múlt szerdán ugyanis egy orvosi konferencia 70 résztvevője is az esküvő vendégeiéhez hasonló, ételmérgezésre utaló tüneteket produkált.

Azt nem tudni, hogy az ifjú pár tagjai is ételmérgezést kaptak-e, az viszont biztosnak tűnik, hogy az esküvőjük elrontása miatt bíróság elé kívánják vinni az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik