Élet-Stílus

Óriási szerencséje volt a srácnak, aki látatlanban vett meg egy raklapnyi árut – videó

Hatalmas kockázatot vállat, de szerencséje volt, így szép profitot könyvelhetett el a videós, aki látatlanban vett meg egy raklapnyi árut.

Az Amazon csomagküldő egyik amerikai partnercégénél forgatott videót a ConnorTV nevű YouTube-csatorna tulajdonosa. A srác látatlanban fizetett 675 dollárt (242 ezer forintot) egy raklapnyi bedobozolt áruért, vagyis konkrétan közel negyedmillió forintért vett zsákbamacskát – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A videó elején Connor azt mondja, az Amazonhoz rengeteg árut küldenek vissza a címzettek különböző okokból. A hatalmas cég azonban nem foglalkozik ezekkel a termékekkel, hanem partnercégeknek adja tovább. Ilyen cég a Detroit Pallet Liquidation, melynek raktárában ő járt.

A raktárban raklapokon állnak a dobozok, melyek közül csak néhányról lehet sejteni mi van benne. A vevők előre megszabott összeget fizetnek a raklapokért, és remélik, hogy amit a dobozokban találnak, azt több pénzért tudják eladni, mint amennyit a raklapért fizettek.

A raklapok ára attól függ, mi látszik rajtuk: egy olyan, amin van egy hatalmas Samsung tévésdoboz is van, 2400 dollárba (860 ezer forintba) kerül, míg egy olyan, amiről szinte semmit sem lehet megállapítani, sokkal kevesebbe.

Connor 675 dolláros raklapjáról először egy összehajtható szennyestartó került elő, majd egy várandós nőknek tervezett párnát, több doboz légszűrőt, autós babaülést, fűnyírókerekeket, törött teáskészletet, poharakat, könyvespolcot és még egy halom hasonló kacatot talált, melyek nem túl értékesek, viszont valószínűleg nem túl nehéz eladni őket. A legértékesebb találata egy autóteleszkóp-készlet volt, amit 1200 dollárért lehet megvenni az Amazonon.

A videós úgy számolt, hogy a raklap nem csak a 675 dolláros befektetését hozta vissza, de vaskos 3550 dolláros (közel 1,3 millió forintos) profitot is termelt neki. Azt mondja, ha a videóján összegyűlik 10 ezer kedvelés, megveszi a 2400 dolláros raklapot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik