Élet-Stílus

Kártérítést követel egy házaspár, mert egy folyamatosan szellentő kutya mellett ültek egy 13 órás repülőúton

RyanFletcher / Getty Images
RyanFletcher / Getty Images
A jegyek árának visszatérítését követeli egy új-zélandi házaspár, miután szerintük elviselhetetlenné tette 13 órás repülőútjukat egy kutya.

Gill és Warren Press Párizsból tartottak hazafelé Új-Zélandra, amikor a Singapore Airlines gépén fura, horkolásszerű hangokra lettek figyelmesek – írja a Fox Los Angeles.

Amikor körülnéztek, észrevették, hogy az előttük lévő sorban, az egyik utastársuk mellett ott van a kutyája. Később hallották, amint a férfi valakinek elmondja, hogy nagyon szorong a repüléstől, ezért engedélyt kapott rá, hogy az út során vele legyen a kutyája, aki megnyugtatja.

A házaspár rögtön át akart ülni máshová, de a légiutas-kísérő azt mondta nekik, hogy a prémiumkategóriás ülések mind foglaltak, csak a sima turistaosztályra tudnának átülni, ezért a maradás mellett döntöttek. Ezt később megbánták.

Pressék azt mondják, nagyjából félúton a kutya elkezdett nagyon büdöseket szellenteni, ráadásul, mivel a folyosón nem feküdhetett, az ülés alá heveredett le, a fejét pedig Warren lábterében pihentette. Gill szerint a rövidnadrágot viselő férje lába csupa kutyanyál volt.

A házaspár ekkor már örömmel átült az olcsóbb ülésekre. A légiutas-kísérő elnézést kért a kellemetlenségért és megígérte, hogy jelenti majd az ügyet és a légitársaság megkeresi majd őket valamilyen kárpótlási ajánlattal.

Két héttel később az Air Singapore egy e-mailben elnézést kért és egy 100 szingapúri dollárt (kb. 26 ezer forintot) érő kupont ajánlott fel a házaspárnak. Ők azt válaszolták, ez összeg jóval kevesebb annál, amennyivel többet fizettek a prémium ülésekért. A légitársaság erre egy-egy 200 dolláros kupont ajánlott nekik fejenként.

A házaspár azonban az új ajánlatot sem fogadta el, mert úgy érzik, nem azt a szolgáltatást kapták, amiért fizettek, ezért a jegyeik árának teljes visszatérítését követelik.

A légitársaság annyiban elismerte a felelősségét, hogy nem tájékoztatta a házaspárt előre arról, hogy egy kutya mellett fognak ülni, de mint közleményükben írják, ha valaki máshová szeretne ülni a gépen, el kell fogadnia, hogy csak az üres helyek közül választhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik