Élet-Stílus

Benedek Miklós fia, Benedek Tibor hiányáról: Ő él, itt van, velünk van

Czimbal Gyula / MTI
Czimbal Gyula / MTI
A színművész unokáiról is beszélt.

Benedek Miklós szeptemberben megkapta a Nemzet Színésze elismerést, és októberben hosszú betegeskedés után visszatér a színpadra – egyebek mellett erről mesélt a Mokka riporterének, aki otthonában látogatta meg a színművészt.

A riportban édesapjáról, a szintén színész Benedek Tiborról is beszélt, akiről elsőszülött fiát elnevezte. Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2020-ban hunyt el, Benedek Miklós fájdalma azóta nem enyhül, és azt mondja, nem is fog.

Mert ő él, itt van, velünk van. Sokáig apámat is úgy éreztem, hogy itt van, sokat álmodtam róla. Tiborral is azt érzem, hogy itt van velünk. Főleg, hogy a két utód itt van

– mondta el a színművész, fia és Epres Panni gyerekeire utalva. Mór 2007-ben, Barka 2009-ben született.

Bár az ő gyerekeiből nem lett színész, Benedek Miklós nem tartja kizártnak, hogy valaki kövesse őt a pályán a családból.

Talán a kisunokám, a lány, Barka lesz valami ilyesmi. Mondom neki, hogy hagyd abba a balettet, menj el színésznőnek! De nem akar. Nem akarja otthagyni a balettet, mert nagyon szereti. A másik unokám egy az egyben a Tibor, és nem sokára majd hallanak róla.

Benedek Mór apja nyomdokain jár, szintén tehetséges vízilabdázó. A KSI 16 éves játékosa áprilisban szerezte első góljait az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik