Élet-Stílus

Egyetlen szem chipset evett, meghalt az amerikai tinédzser

Levették az amerikai boltok polcairól a terméket.

Az egész Egyesült Államokban visszavonták a kereskedelmi forgalomból azt a chipset, amely egy massachusettsi tinédzser halálát okozta.

A 14 éves Harris Wolobah egyetlen szem chips elfogyasztása után rosszul lett, súlyos gyomorfájdalmakról számolt be az iskolaorvosnak. Néhány órával azután, hogy a fiút hazaküldték, elvesztette az eszméletét és leállt a légzése, az életét már nem tudták megmenteni – írja a Jerusalem Post.

A szóban forgó burgonyaszirmot a világ két legcsípősebb chili paprikájának, a Carolina Reaper és a Naga Viper keverékével ízesítették. One Chip Challenge (Egy chips kihívás) névre hallgat, és már a csomagolásán látható, hogy nem átlagos élelmiszer: vörös koponyával ellátott koporsó alakú dobozban kapható. Az izraeli lap szerint a One Chip Challenge inkább hasonlít extrém sportra, mint gasztroélvezetre, hiszen tulajdonképpen a fogyasztása egy erőpóba, amelynek résztvevői igyekeznek minél tovább elviselni az égető érzést. A gyártó minden évben kiad egy új változatot a chipsből, mindig a világ legcsípősebb paprikákból származó összetevőkkel.

A termék csomagolásán szereplő felirat szerint fogyasztását nem ajánlják gyerekeknek, a várandós nőknek és az egészségügyi problémákkal küzdőknek.

Harris Wolobah-nak azonban nem voltak – ismert – betegségei, édesanyja ezért is kezdett kampányolni a termék visszahívása mellett. Lois Wolobah azt nyilatkozta: egyetlen célja, tudatosítani a szülőkben, hogy ez a csípős chips nem biztonságos, veszélyes.

A gyártó közleményben fejezte ki részvétét, a Global News pedig arról számolt be, hogy a terméket a tragikus eset nyomán az egész Egyesült Államokban levették a boltok polcairól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paqui = Real Heat (@paquichips) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik