Élet-Stílus

Besétált az FBI-hoz és bevallott egy négy évtizeddel korábbi gyilkosságot

44 éve ölt és erőszakolt meg egy nőt Bostonban, és nem ez az egyetlen hozzá köthető gyilkosság.

Egy 44 évvel ezelőtti döglött aktát tudnak megoldani a hatóságok, miután egy oregoni férfi besétált az FBI-irodájába és elismerte, hogy 1979-ben meggyilkolt és megerőszakolt egy nőt.

A most 68 éves John Michael Irmernek hétfőn kellett megjelenni a bíróságon, ahol megvádolták a 24 éves Susan Marcia Rose 1979. október 30-i meggyilkolásával – írta a CNN.

A férfi augusztusban azzal kereste fel az FBI portlandi irodáját, hogy elismerje, 1979 halloweenjekor találkozott egy vörös hajó nővel egy bostoni korcsolyapályán és megölte őt. Besétáltak egy akkoriban felújítás alatt álló épületbe, felszedett egy kalapácsot, és a fejére sújtott le a nőnek. Azt is elmondta, hogy megerőszakolta, miután meghalt.

A hatóságok utánanéztek az ügynek, és rátaláltak Rose ügyére, akit a város történelmi főutcájánál öltek meg, halálát a fejre mért többszörös tompa ütések okozta agyi- és koponyasérülések eredményezték. A helyszínen talált DNS-mintát most összevetették Irmerével, és egyezett.

1981-ben az eset miatt egy férfit bíróság elé állítottak, de nem találták bűnösnek.

Ezen a brutális, hidegvérű gyilkosságon csak ront a tény, hogy egy személy ellen vádat emeltek és bíróság elé állították – de szerencsére nem találták bűnösnek, miközben a valódi gyilkos mindeddig hallgatott

– nyilatkozta Kevin Hayden kerületi ügyész.

Irmer beismert egy másik államban elkövetett gyilkosságot, annak valóságalapját még vizsgálniuk kell a hatóságoknak. Emellett 30 évet ült egy harmadik gyilkosság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik