Élet-Stílus

Elkötött egy ollós emelőt a buli hevében, ittas vezetésért vonhatják felelősségre az ausztrál férfit

Még a jogosítványát is elvették az Adelaide városban kisebb káoszt okozó fiatalembernek.

Több bűncselekménnyel is megvádolták azt a férfit, aki a hétvégén dél-ausztráliai Adelaide városának központjában elkötött egy ollós emelőt, majd több forgalmas utcán is áthajtott, mielőtt lekapcsolták a rendőrök.

A LADbible beszámolója szerint a munkagépet szeptember 9-én, a hajnali órákban egy építkezésről elkötő férfi at egyik térfigyelő kamera felvételén tűnt fel a helyi rendőröknek.

A város üzleti negyedében elszabaduló férfit végül azután tudták elkapni a rendőrök, hogy felhajtott a járdára egy több étteremnek és szórakozóhelynek is otthont adó, ezért éjszakánként forgalmas utcán.

A fiatalembert ott helyben letartóztatták, és meg is szondáztatták. A hatóságok tájékoztatása szerint a véralkoholszintje 0,138 volt, ami háromszor olyan magas érték, mint amennyivel még volán mögé lehet ülni ebben az államban – ezért meg is vádolták ittas vezetéssel, valamint a jogosítványát is bevonták fél évre.

De a 26 éves férfinak emellett gépjármű jogellenes használatának, illetve regisztráció és biztosítás nélküli gépjármű vezetésének a vádjaival is szembe kell néznie.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ShitAdelaide Official (@justadelaidethings) által megosztott bejegyzés

Az eszközt bérbeadó Access Hire nevű cég helyi vezetője azt mondta, hogy őt hajnali fél ötkor keltették fel a hívásukkal a rendőrök, miután észrevették az elszabadult ollós emelőt. „Az első gondolatom az volt, hogy remélem, senkinek sem esett baja” – nyilatkozta Terry Thompson.

A történet azután kapott nagy visszhangot, hogy a JustAdelaideThings nevű Instagram-oldal közzétett egy videót, amin látható, ahogy a férfi az utcán száguldozik az ollós emelővel.

A munkagépek bérbeadásával foglalkozó cég később azt is közölte, hogy az elkötött ollós emelő azóta már biztonságban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik