Élet-Stílus

Azzal spórol, hogy egy óceánjáróra költözik az év nagy részében

Joanna McCarthy / Getty Images (illusztráció)
Joanna McCarthy / Getty Images (illusztráció)
Az amerikai IT-szakember az év 12 hónapjából csupán kettőt tölt el a szárazföldön.

Egy floridai IT-szakember egészen különlegesen értelmezi a home office fogalmát. A főként távmunkában dolgozó Ryan Gutridge ugyanis az év nagy részét egy óceánjáró fedélzetén tölti.

A LADbible által bemutatott férfi azt mondja, hogy az év 365 napjából 300 napig hajókázik a munkája mellett, amivel még spórolni is tud, mivel az óceánjáróra csak jegyet kell vennie, ha viszont egy albérletben lakna, akkor az ingatlan bérleti díja mellett a számlákat és az étkezését is finanszíroznia kellene.

Hiszen a hajóra váltott jegyért cserébe nemcsak kabin jár, hanem ingyenes koktélok, ingyenes kaja, ingyenes edzőterem-használat és ingyenes internetelérés is.

A Fort Lauderdale-ből származó IT-szakember 2021-ben, a koronavírus-járvány idején próbálta ki először, hogy milyen a Royal Caribbean International hajóiról dolgozni, és két négynapos utazással a háta mögött úgy döntött, hogy hosszabb időre is egy óceánjáróra költözik.

Egy felhőmegoldásokat kínáló informatikai cégnél vagyok, és 2012-ben kezdtem el otthonról dolgozni. A világjárvány miatt a csapatom többi tagja is elkezdett otthonról dolgozni, így bárhonnan hozzáférhettem a szükséges adatokhoz

– nyilatkozta a férfi.

Bár az óceánjárók jegyei drágábbak, mintha az ember kivenne egy lakást, Gutridge egy kis matekozás után rájött, hogy ha az év 10 hónapját egy hajón tölti, akkor a jegy mellé járó ingyenes szolgáltatások miatt kevesebb pénzt kell költenie a hajón töltött időre, mintha egy albérletben lakna.

Ryan Gutridge szerint az életmódváltásának az anyagiakon túl is pozitív a mérlege, hiszen a karibi szigetvilág felfedezése mellett a szociális élete is sokkal jobb lett a hajón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik