Élet-Stílus

50 évesen kezdődött el igazán az élete, vallja a rúdtáncos nagymama

Getty Images
Getty Images

A kor csak egy szám, vallja az a fitt nagymama, aki az ötvenes éveiben kezdte el az életét megváltoztató sportot, a rúdtáncos, mi több, szerinte igazán csak ötven felett kezdődött el az élete.

A most ötvenhárom éves Kerry Burnett fiatal korától evészavarral küzdött, és csak akkor tudta meghaladni a dolgot, amikor megtalálta a rúdtáncot. Azóta azért dolgozik, hogy megértesse nőtársaival: nem szabad, hogy az életkoruk visszatartsa őket. Burnett nemcsak hobbit, karriert is talált a rúdban: ma már a rúdfitnesz egyik sztárja, tanítja is a sportot, és versenyeken is indul.

Negyvenhét éves voltam, amikor írtam egy bakancslistát azokról a dolgokról, amiket mindig is szerettem volna kipróbálni. Mindig szerettem volna rúdtáncolni, de aggódtam, hogy túl öreg vagyok már hozzá. Tényleg az életem késői szakaszában jártam, amikor elkezdtem, viszont ez volt az első alkalom, amikor igazán jól éreztem magam kívül-belül. Úgy érzem, a sors sodorta elém a rúdtáncot, nemcsak azért, hogy visszaszerezzem a testemet, hanem azért is, hogy megszabaduljak a negativitástól

– fogalmazott a Mirrornak. (A lap cikkében fotók is láthatók a fitt mamáról.) A nő eredetileg úgy tervezte, hogy csak egyetlen órán vesz majd részt, hogy kihúzhassa a bakancslistájáról a dolgot, de aztán annyira ítélkezésmentes és frissítő volt az óra, annyira sokféle testű ember vett részt, hogy végül mégis maradt. Mára pedig a rúdtáncnak köszönhetően erősebb, mint valaha, és a fellépéseknek köszönhetően beutazhatta a világot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik