Élet-Stílus

Egy mókuskerékben akart átfutni az Atlanti-óceánon – letartóztatták

Nem először kísérelte meg.

Egy floridai ultramaraton-futó azt tervezte, hogy az Atlanti-óceánon keresztül átfut Londonba, egy mókuskerékben – írta az USA Today.

Reza Ray Baluchi házi készítésű futókerekére először a Franklin hurrikánra való felkészüléskor, augusztus 26-án lett figyelmes a partiőrség, 110 kilométerre a partoktól. A hatalmas fém szerkezet, a Hydro Pod hajó két szélén bóják vannak, emiatt marad fenn a víz felszínén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reza Baluchi (@rezabaluchiofficial) által megosztott bejegyzés

Mindent összevetve öt napba telt most a kimentése. Baluchi először azt mondta, van engedélye a hajóra, csak nem találja a papírokat. Amikor a partiőrök megközelítették a szerkezetet, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy van nála egy 12 centi pengéjű kés, végez magával, ha odamennek hozzá. Másnap is odamentek hozzá, akkor azzal riogatot, hogy felrobbantja magát. Harmadik nap elismerte, nincs is nála bomba.

Baluchit végül szeptember 1-én szállították a partra, a beszállás akadályoztatása és a kikötőkapitány parancsának megszegése miatt kell bíróság elé állnia.

A férfi azt nyilatkozta később, jótékony célból indult útnak, hajléktalanokat, tűzoltókat, partiőröket akart megsegíteni.

Soha nem adom fel az álmomat. Négyszer-ötször is megállíthatnak, de soha nem adom fel

– mondta.

Nem ez az első eset, hogy Baluchi megpróbálta átszelni az óceánt: 2021-ben is megkísérelte, 2014-ben pedig egy buboréklabdában akarta átszelni az óceánt, de végül a partiőrség mentette ki a vízből.

Vannak sikeres extrém futásai is. 2007-ben például körbefutotta az Egyesült Államokat. A 2001. szepetember 11-i terrortámadás után egy évvel illegálisan próbált belépni az USA-ba, végül szabadlába helyezték, miután a bírót meggyőzte, ő csak Los Angelesből New Yorkba akar futni a terrortámadásra való megemlékezésként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik