Élet-Stílus

Állítja a fiatal nő, bőven elég neki magára havi 18 ezer forintnyi összeget költeni

A 28 éves Alexis Howard San Francisco Bay-ben él, és azt mondja, neki bőven elég havi 50 dollár (18 ezer forint) magára. Sőt, júliusban elég volt neki 41 dollár (körülbelül 15 ezer forint), így a maradék kilenc dollárját, az előre meghatározott szabályai szerint átgörgethette augusztusra  – számolt be róla a TikTokján.

Azt mondja, amikor elkezdte ezt a kihívást, tudta, a nyár különösen nehéz lesz, ezért még saját magát is meglepte, hogy egy ilyen sűrű programú júliusban még maradt is pénze. Arról is beszélt, hogy ezt a 41 dollárt ráadásul barátaival közös emlékekre költötte, inkább, mint tárgyakra:

  • 14,66 dollárt fagyira,
  • 8 dollárt káva teára egy esti szórakozás részeként,
  • 10 dollárt egy barát szülinapjára,
  • 8 dollárt egy hullámvasutazásra egy másik barát megünneplésekor.

A „júliusi mókás tevékenység” pedig az volt, mikor elment a piacra, de nem vett semmit.

@financiallybrave

♬ Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead

Azt mondja a költései két dologban erősítették meg: hogy nem kell sokat költeni ahhoz, hogy az embernek legyen szociális élete, egy fagyi is elég egy drága vacsora helyett, a másik, hogy sokáig kíséri a hála a fegyelmezettségéért.

Persze az 50 dollárba nincs benne a lakhatási költségei, az élelmiszerre kiadott kiadásai, amiket minden hónapban ki kell fizetni.

A kiadásaimat egy Excel-táblázatban követem nyomon, benne minden lényeges dologgal: a bérleti díjjal, az élelmiszerekkel, a számlákkal és egyéb költségeimmel, amiket mindenképpen ki kell fizetnem

– magyarázta. Illetve 25 dollárnyi összeget különített még el olyan dolgokra, mint virágok, gyertyák, hétvégi kávék. Valamint az 50 dollárba nem tartozik bele az sem, amiket feltétlen ki kell cserélnie, mert eltört vagy tönkrement.

Az idei év sokkal kevesebb utazásról, étteremről, vásárlásból áll, és sokkal inkább szól az otthoni étkezésekről, a fegyelmemet pedig olvasással, edzéssel és a munkára való koncentrálással tartom fent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik