Élet-Stílus

Akkora lakásválság van Kanadában, hogy a rabok inkább tovább maradnának a börtönben

Egy védőügyvéd azt állítja, több ügyfele is kérvényezte fogva tartása meghosszabbítását.

Melanie Begalka kanadai védőügyvéd azzal fordult a nyilvánosság felé, hogy a héten három ügyfele is azzal kereste fel, inkább tovább maradna a börtönben, mint hogy kezdeniük kelljen valamit a külvilág lakhatási problémáival – számolt be róla a Now Toronto.

Nem új keletű jelenség. Néhány hajléktalan embernek enyhülést jelent a börtön. Joghallgató koromban találkoztam vele először, amikor még Stephen Harper miniszterelnök volt.

Harper 2006-tól 2015-ig volt Kanada miniszterelnöke.

Begalka szerint a rabok a szélsőséges lakhatási válság, a veszélyes kábítószereke és az általános pénzhiány miatt maradnának inkább még egy kicsit a rácsok mögött.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a lakhatási válsággal kezdenie kéne valamit a kormánynak, főleg olyan vidéki és távoli területeken, ahol az önkormányzatoknak kevesebb erőforrása van a helyzet kezelésére. Arról is beszélt, hogy a tweetje, amiben először megemlítette a helyzetet, nem politikai nyilatkozat akart lenni, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője, Pierre Poilievre mégis azonnal felült a vonatra és azt írta az X-en:

A trudeau-i [Justin Trudeau kanadai miniszterelnök – a szerk] lakáspiac sokak számára szó szerint rosszabb, mint a börtön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik